دسته‌بندی نشده

برگزاری انجمن شاعران فرهیخته اصفهان پشت درهای بسته مجموعه صائب

انجمن شعر صائب با حدود ۸۰ سال قدمت و فعالیت روزهای جمعه از ساعت ۱۰ تا ۱۳ ظهر در مجموعه فرهنگی صائب برگزار می شود و میزبان شاعران است؛ اما امروز جمعه ۲۱ شهریور ۱۴۰۴ در یک اتفاق نادر برنامه های این انجمن پشت درهای بسته برگزار شد.
محمدرضا کاکایی متخلص به “شفا “شاعر آئینی و عضو انجمن شعر صائب در گفت و گو با احوال نیوز گفت: امروز ما با در بسته مجموعه صائب مواجه شدیم و اطلاع پیدا کردیم که نگهبان آن در مسافرت به سر می‌برند بدون آنکه کسی به ما اطلاع داده باشد.
کاکایی ادامه داد: افرادی که همیشه در اینجا حضور داشتند اعم‌ از سالخوردگان روی زمین نشستند و هیچ کس پاسخگو نبود و دلیل اصلی بسته بودن در را مسئولان ذیربط تنوع برگزاری برنامه هایی برشمردند که این هفته بیرون از مجموعه در فضای مقبره صائب برگزار شده است.
وی خاطر نشان کرد: با مسئولان مجموعه فرهنگی صائب نیز تماس گرفتیم گفتند قاعدتا جمعه ها تعطیل هستند و یکنفر پاسخ داد که گفتند کاری است که شده و برای آنها این مسئله مهم نبود.
این شاعر آیینی تصریح کرد: علاوه بر اینکه فضای اتاق انجمن را از ما گرفته اند. مسئول امورمساجد از انجمن ها خواسته بود در صورتی که می خواهید به فعالیت خود ادامه دهید باید ماهیانه پول پرداخت کنید؛ ولی چرا برای باز نشدن درب مجموعه اطلاع رسانی نکردند. یعنی آنقدر عناصر فرهنگ، ادب، هنر و شعر باید کوچک شمرده شود که برای مسئولان چنین امری مهم نباشد که تعدادی پیرمرد فرهیخته شاعر و بازنشسته مجبور شوند روی زمین یا ایستاده در شرایط نامناسب جلسه را برگزار کنند. در این خصوص متولی امور مساجد باید پاسخگو باشد.
کاکایی گفت: بسته بودن درهای انجمن صائب اصفهان به روی شاعران، یکی از گلایه‌های جدی اهالی شعر و ادب اصفهان در سال‌های اخیر است. این موضوع ریشه در چند عامل دارد:

۱. مدیریت دولتی و غیرمستقل. انجمن صائب به جای آنکه محفلی آزاد برای شاعران باشد، بیشتر زیر نظر دستگاه‌های رسمی فرهنگی اداره می‌شود. همین وابستگی باعث می‌شود مدیران فرهنگی گاهی نگاه امنیتی یا سلیقه‌ای به شعر و شاعران داشته باشند و حضور آزادانه همه علاقه‌مندان را محدود کنند.
۲. کم‌رنگ شدن روحیه‌ آزاداندیشی. شعر و ادب ذاتاً با خلاقیت، آزادی بیان و نقد اجتماعی زنده می‌ماند. وقتی چارچوب‌های سختگیرانه یا نگاه‌های گزینشی بر انجمن حاکم شود، شاعران احساس می‌کنند فضایی برای نفس کشیدن ندارند.
۳‌. پیامدها برای جامعه‌ ادبی. بسیاری از شاعران جوان به سمت کافه‌ها، نشست‌های غیررسمی یا محافل مجازی رفته‌اند.

نظرات
4 1 رای
Article Rating
اشتراک
اطلاع از
guest
0 Comments
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات
0
لطفا اگر نظری دارید برای ما ارسال کنید.x