حمام تاریخی شاهزاده ها شاهکار هنری از مشارکت زنان صفویه در امور عام المنفعه

حمام تاریخی شاهزاده ها شاهکار هنری از مشارکت زنان صفویه در امور عام المنفعه


به گزارش خبرنگار پایگاه خبری احوال نیوز، صبح شنبه ۱۴۰۳/۲/۸ به همت اداره گردشگری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان، و هماهنگی مرجان ذبیحی،و با حضور اصحاب رسانه از حمام تاریخی شاهزاده ها بازدید بعمل آمد.

در این بازدید زهرا شاکری توضیحات لازم را در مورد حمام تاریخی شاهزادهها، به اصحاب رسانه بیان نمود.
شاید کمتر کسی بداند که ایرانی‌ ها بیشتر از سه هزارسال پیش در شهرهای خود حمام عمومی داشته‌ اند و احتمال می دهند اولین حمام تاریخ را جمشید پادشاه پیشدادی ایران ساخته باشد.


حمام شاهزاده ها که در دوره طلایی تاریخ اصفهان یعنی دوران صفوی ساخته شده است، نمونه ای از این بناها می باشد. بانی ساخت این اثر معماری یکی از شاهزادگان صفوی به نام شهربانو بیگم، دخت شاه سلطان حسین بوده که این گرمابه را برای یک مدرسه وقف کرد.

امروزه از آن مدرسه تاریخی اثری نیست اما حمام شاهزاده ها همچنان باقی است و در تاریخ ۱ آبان ۱۳۵۴ با شمارهٔ ثبت ۱۱۱۵ بعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

حمام شاهزاده در نزدیکی مسجد حکیم اصفهان در انتهای بازار رنگرزان واقع شده و بر سردر آن نقش و نگار دو فرشته تاجدار به بازدید کنندگان خوش آمد می گویند. به راهرو حمام که وارد شوید تزئینات خیره کننده کاشی کاری آن دوران را خواهید دید.

سربینه، پیچ خاصی بوده که ورودی را از بقیه قسمت ها جدا می کرده و افراد داخل حمام همدیگر را آنجا ملاقات می کردند.

سربینه حمام شاهزاده ها با کاشی های فیروزه ای، سبز و سفید، حوضی هشت ضلعی و گنبدی که تزئینات سربندی دارد، نقش و نگارهای انسان و همچنین آجر تزئین شده است.

گرم خانه، میان در و فضای چال حوض این گرمابه نیز تزئینات دیدنی دارد که آن را به یکی از آثار شاخص دوران صفوی تبدیل کرده است.


در دوران صفویه، زنان در امور عام المنفعه مشارکت فعال داشتند و در ساخت مدارس، مساجد و تعمیر امامزادگان و بقاع متبرکه نقش پررنگی ایفا می کردند. مادر شاه سلطان حسین نیز در احداث آخرین بنای باشکوه عصر صفویه یعنی مدرسه چهارباغ که امروز مدرسه امام صادق (علیه السلام) نامیده می شود نقش ویژه ای داشته است.


لازم به یادآوری است که بازدید از این حمام تاریخی برای عموم ، از ساعت ۹ صبح تا ۱۸ عصر می باشد. تلفن هماهنگی ۰۹۳۰۷۵۶۳۲۱۵

مریم نظری

انتهای پیام/*

نظرات
0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x