با حضور دکتر دهراب‌پور مدیرکل انتقال خون استان اصفهان اولین کانون اهداء خون کشور افتتاح شد

با حضور دکتر دهراب‌پور مدیرکل انتقال خون استان اصفهان اولین کانون اهداء خون کشور افتتاح شد

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری احوال نیوز، امروز صبح شنبه چهاردهم بهمن ماه با حضور دکتر کیان دهراب‌پور، مدیر کل سازمان انتقال خون استان اصفهان، حجت الاسلام میثم ریاحی، رئیس مجتمع مطبوعاتی استان اصفهان، به همراه اصحاب رسانه ، در محل ساختمان مجتمع مطبوعاتی استان اصفهان اولین کانون اهداء خون کشور، در این محل افتتاح شد.

دکتر کیان دهراب‌پور، مدیر کل سازمان انتقال خون استان اصفهان، اظهار کرد: ادامه حیات انسان‌ها وابسته به خون است، اگر یک فرد به اندازه کافی خون نداشته باشد، قادر به ادامه حیات نیست، در این بین بیماری‌ها و اتفاقاتی وجود دارد که خون را با مشکل روبه‌رو می‌کند و خون را از لحاظ کمیت و کیفیت با اختلال روبه‌رو می‌کند و این خون باید تعویض و جایگزین شود. افتتاح این کانون ها باعث می‌شود اصفهان دیگر مشکلی در حوزه کمبود خون و فراورده‌های خونی نداشته باشد. انتقال خون اصفهان یکی از ۴ مرکز تزریق سرم هاری در سطح کشور است که به دلیل زیاد شدن حیوانات ولگرد این واکسن در اصفهان تزریق می‌شود.

دکتر کیان دهراب‌پور، ادامه داد: در تهیه سرم ضد هاری فرد باید در روزهای اول، سوم، هفتم، چهاردهم و بیست و هشتم مراجعه کند و ما به آن واکسن بزنیم و بعد از یک ماه استراحت به صورت دو هفته یکبار از او پلاسما بگیریم و آن را انتقال دهیم که یک حرکت ملی بزرگ است که مانع یک ارزبری بزرگ است. از سوی دیگر ما تحریم هم هستیم و شاید به ما واکسن ندهند. بعضی از بیمارستان‌های اصفهان مثل بیمارستان امید و سید الشهدا محل ویزیت، درمان و بستری بیماران سرطان است که غالبا از شهرهای دیگر به اصفهان منتقل می‌شوند. همچنین ۱۱ مرکز انتقال خون با خروجی بیش از ۸۰۰ فراورده خونی در اصفهان فعالیت می‌کند.

دکتر کیان دهراب‌پور، افزود: همچنین ادامه حیات حدود هزار و ۱۰۰ بیمار هموفیل و بیش از ۳ هزار بیمار خاص مثل بیماران دیالیز با خون تامین شده توسط مردم گره خورده است. این بحث در اصفهان که به عنوان یک قطب صنعتی و پزشکی در کشور  شناخته ‌می‌شود، از اهمیت بیشتر برخوردار است.

دکتر کیان دهراب‌پور، ادامه داد: بشر با تمام پیشرفت خود هنوز نتوانسته ماده‌ای تحت عنوان خون با این کیفیت ایجاد کند و تنها راه حل مشکل بیماران خونی و فراورده‌های خونی، خون انسان‌های دیگر است. مثلا در استان اصفهان ۸۶۵ بیمار تلاسمی ماژول داریم که ادامه حیات آنها وابسته به این است که هر دو سه هفته یکبار خون جدید در بدن خود جایگزین کنند. از ابتدای سال تاکنون اصفهان ملزم شده هزار و ۱۰۰ لیتر پلاسما تحویل دهد اما تا کنون تنها ۱۰۱ لیتر از آن تامین شده و حدود هزار لیتر از مقدار مورد هدف کم داریم و از مردم درخواست داریم در این موضوع با ما همکاری کنند.

مدیر کل سازمان انتقال خون استان اصفهان، افزود: در گذشته حدود ۲۰ درصد اهدا کنندگان خون را جوانان بین ۲۰ تا ۲۵ سال تشکیل می‌دادند اما الآن این مقدار به حدود ۶ درصد رسیده است و باید این مشکل آسیب شناسی شود.روز بعد از حادثه کرمان حدود ۷۰۰-۸۰۰ نفر به مراکز انتقال خون اصفهان مراجعه کردند در حالی که میانگین روزانه مراجعه به این مراکز بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ است.

دکتر کیان دهراب‌پور، مدیر کل سازمان انتقال خون استان اصفهان، ادامه داد: اصفهان در همان ساعات اول حادثه ۶۵ واحد به کرمان انتقال داد در حالی که اختلاف مسافتی چهار ساعته بین این دو شهر وجود دارد. همچنین از ابتدای سال ۳ هزار واحد خون به سیستان و بلوچستان خون اهدا کردیم.

در پایان از تابلوی کانون اهدای خون رسانه مجتمع فرهنگی مطبوعاتی استان اصفهان، رونمائی شد.

علیرضا اقتصاد

انتهای پیام/*

نظرات
0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x