اجتماعی استان بین الملل دین و اندیشه فرهنگ و هنر

محمود افشاری: اثرگذاری رسانه بر مخاطب امروز بیشتر شده است

محمود افشاری: اثرگذاری رسانه بر مخاطب امروز بیشتر شده است

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری احوال نیوز :

محمود افشاری روزنامه‌نگار و مدرس سواد رسانه‌ای گفت: امروز شاهد اثرگذاری مطلق رسانه بر بسیاری از اقشار و گروه‌های مختلف جامعه به ویژه نوجوانان هستیم.

به گزارش پایگاه خبری احوال نیوز؛ به نقل از صاحب نیوز؛ محمود افشاری در دوره روزنامه‌نگاری و تولید محتوای خانه انقلاب اصفهان، با اشاره به تاثیرات فراگیر رسانه‌ها بر زندگی افراد در جهان معاصر، اظهار کرد: دانش و سواد رسانه‌ای به فرد این توانایی را می‌دهد که تحلیل مناسبی از محتواهای منتشر شده در شبکه‌های گوناگون رسانه‌ای را داشته باشد.
به گفته وی، امروزه رسانه‌ها و بویژه شبکه‌های اجتماعی و موبایلی، به عنوان یکی از تاثیرگذارترین ابزارها در زندگی افراد نقش مهمی ایفا می‌کنند که همین‌ها گاهی اثر نسبی و گاهی اثرگذاری مطلق دارند.
این روزنامه نگار خاطر نشان کرد: اگر تا دیروز شاهد این بودیم که نازی‌ها در آلمان با رادیو بر افکار عمومی کشورشان تاثیر مطلق گذاشتند و تا جایی پیش رفتند که به باور تسخیر جهان رسیدند، امروز هم در جوامعی مانند آمریکا، پیش از هر اقدامی با همان اثرگذاری مطلق رسانه برای آغاز حرکت‌هایی مانند جنگ عراق زمینه چینی می‌کنند.
وی با اشاره به گزارش‌های رسمی که در آن گفته شده ۹۷ درصد جوانان کشور به فضای مجازی دسترسی دارند، تصریح کرد: نبود محدودیت و سرعت انتشار و نظارت ضعیف مسئولان بر این فضای وسیع و فراگیر، از مهمترین عوامل توجه به فضای مجازی است.
افشاری با تاکید بر اینکه مخاطب باید در مواجهه با پیام‌ها و محتواهای رنگارنگ رسانه‌ای، صرفاً مصرف‌کننده این پیام‌ها نباشد و بتواند دست بهتجزیه و تحلیل و رمزگشایی از پیام‌ها بزنند، اظهار کرد: شاید سابقه سواد رسانه‌ای بیشتر از ۶۰ یا ۷۰ سال نباشد و دلیل آن نیز شکل‌گیری دهکده جهانی است، بنابراین برای حضور در این دهکده باید برنامه داشت و این فضا را دست کم تا حدودی مدیریت کرد.
وی ادامه داد: ضرورت آموزش سواد رسانه‌ای باید جدی تلقی شود، چراکه صنایع و ابزار رسانه‌ای را غرب تولید می‌کند و کشورهای دیگر مصرف‌کننده فناوری رسانه‌ای هستند.
این مدرس خبر و روزنامه نگاری، تاکید کرد: کار خبرنگاران و روزنامه‌نگاران پوشش رویدادهای جاری و به اشتراک گذاری اطلاعات ارزشمند است. همچنین فعالان رسانه و خبر در زمینه‌سازی رویدادها و استفاده از آنها برای تحریک اقدام نیز متخصص هستند.
افشاری در ادامه به اهمیت کسب تجربه و به کار بستن تجارب در طول دوران کاری یک روزنامه‌نگار اشاره کرد و گفت: این تجربه‌ها یاریگر خبرنگار و روزنامه نگار در زمان‌هایی است که می خواهد گزارش های تحلیلی و تاریخی از وقایع تهیه کند و به مردم و مخاطبان بگوید که پیش از این هم اتفاقاتی افتاده و امروز به این مرحله رسیده است.
وی با توصیه به علاقمندان به کار در رسانه و خبر برای مطالعه روزانه کتاب، تصریح کرد: خوانش و دانستن از تاریخ ایران، منطقه و جهان، از ضرورت‌های روزنامه‌نگاری است؛ ضمن اینکه خواندن کتاب های دیگر بویژه کتاب‌های رمان و داستان در ارتقا قلم نویسنده و روزنامه نگار تاثیر زیادی خواهد داشت.
خبرنگار و مدرس سواد رسانه‌ای خاطر نشان کرد: رسانه به عنوان راه و ابزاری برای قابل مشاهده‌تر و دیدن بهتر جهان عمل می‌کند و به ما کمک می‌کند تا درک کنیم که دیگران چگونه زندگی و فعالیت می‌کنند با این حال شناخت رسانه ها و گردانندگان آنها به ویژه برای کشورهای غیرغربی و حتی خود غربی ها، ضروری است.
وی خاطر نشان کرد: امروزه محتواهای متعدد و زیادی می بینیم، می خوانیم و می شنویم اما این روش تربیتی درستی در مواجهه با رسانه نیست؛ چرا که در مواجهه با این شرایط پیچیده و محتواهای رنگارنگ، این دانش و سواد رسانه است که می‌گوید چه چیزی را ببین یا نبین، یا چه چیزی را گوش بده یا گوش نده.
افشاری گفت: بخشی از وظیفه امروز یک روزنامه‌نگار، تربیتی است و در این نقش حساس باید خود به انواع دانش‌ها مجهز باشد و به مرور زمان با قلم هوشمند، منصف و نقاد خود بر دیگران هم تاثیر بگذارد.
وی تاکید کرد: این نقش تربیتی در توسعه فرهنگی جوامع که خود زمینه‌ساز توسعه سایر بخش‌ها است هم موثر است که هم می‌تواند زمینه‌ساز باشد و هم در نگهداشت، تثبیت و توسعه ارزش‌های فرهنگی و اعتقادی و تبدیل نشدن به ضدارزش کمک کند.

مهدی جمشیدی

انتهای پیام/*

نظرات
0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x