اجتماعی استان بین الملل تصاویر سیاسی فرهنگ و هنر

دیپلماسی علمی و فرهنگی: مسیری هموار و مطمئن برای تقویت روابط میان جمهوری اسلامی ایران و کشورهای منطقه و جهان

دیپلماسی علمی و فرهنگی: مسیری هموار و مطمئن برای تقویت روابط میان جمهوری اسلامی ایران و کشورهای منطقه و جهان

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری احوال نیوز :

دکتر حسین هرسیج اظهار داشت: دانشگاه اصفهان به عنوان دانشگاه برتر و جامع این آمادگی را دارد به شکلی فعال و اثربخش فرایند دیپلماسی علمی را در جهت تقویت صلح و توسعه پایدار تحقق بخشد.

وی بیان داشت: برای توسعه و تقویت روابط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بین المللی ضروری است به این موضوعات توجه شود: تقویت تعاملات علمی، فرهنگی و تمدنی؛ تبادل استاد و دانشجو و تعامل فعال در حوزه های مختلف آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری.

دکتر هرسیج گفت: برگزاری نخستین کنگره دیپلماسی ملل با حضور فرهیختگان دانشگاهی و دیپلمات ها و سیاستمداران داخلی و خارجی به این فرایند کمک خواهند کرد.

دکتر هرسیج افزود: دیپلماسی علمی نوعی از انواع دیپلماسی عمومی محسوب می‌شود که یک ارتباط دوسویه بین علما، دانشمندان، نخبگان دانشگاهی از یک سو و سیاستمداران و دیپلماتها از سوی دیگر ایجاد می‌کند برای دستیابی به اهداف ارزشمندی چون صلح و ثبات بین المللی و  حل مسائل و معضلات منطقهای و بین المللی.

وی گفت: انتظار  ما از دانشگاهیان  این است که مسائل منطقه‌ای و بین المللی را به شکلی علمی تحلیل و راهکارهایی مؤثر و پایدار ارائه کنند.

رئیس دانشگاه اصفهان تصریح کرد:  از دیگرسو انتظاری که از سیاستمداران و دیپلماتها می‌رود این است که از تصمیمهای آنی  و غیرکارشناسی بپرهیزند و برای حل مشکلات داخلی، منطقه‌ای و بین المللی از ظرفیتهای دانشگاهیی و علمی بیشترین بهره را ببرند. 

وی افزود: نبود پیوند بین دانشگاهیان و سیاستمداران باعث شکل‌گیری بحرانهای مختلفی مانند محیط زیست و تنشها می‌شود و برای رسیدن به صلح و توسعه پایدار راهی جز این نیست که این دو در کنار یکدیگر و با استفاده از ظرفیتهای یکدیگر مشکلات و مسائل را به شکلی مؤثر و اصولی برطرف کنند.

مهدی جمشیدی

انتهای پیام/*

نظرات
0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x