اجتماعی استان اصفهان اقتصادی بهداشت بین الملل تصاویر دسته‌بندی نشده مرکزی

ترقه‌ای که می‌ترکد، آینده‌ای که می‌سوزد؛ زنگ خطر برای نوجوانان

ترقه‌ای که می‌ترکد، آینده‌ای که می‌سوزد؛ زنگ خطر برای نوجوانان

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری احوال نیوز: نشست خبری با موضوع بررسی خطرات و آسیب‌های چهارشنبه‌سوری با حضور مسئولان حوزه سلامت و فوریت‌های پزشکی چهارشنبه ۲۲ اسفندماه ۱۴۰۳ در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد. در این نشست، آمارها و تحلیل‌هایی از میزان آسیب‌دیدگی‌ها، گروه‌های سنی در معرض خطر و اقدامات پیشگیرانه ارائه شد.

دکتر فرهاد حیدری، رئیس بیمارستان امام موسی کاظم (ع)، که بیمارستان تخصصی سوانح سوختگی در اصفهان است، با ارائه آمار سال‌های اخیر، از روند صعودی آسیب‌های مرتبط با چهارشنبه‌سوری ابراز نگرانی کرد. وی گفت: در سال ۱۴۰۲، ۸۶ نفر به دلیل سوختگی‌های مرتبط با چهارشنبه‌سوری در بیمارستان بستری شدند. متأسفانه، یکی از این بیماران پیش از رسیدن به بیمارستان جان باخت و ۸ نفر دیگر به دلیل شدت جراحات نیاز به بستری طولانی‌مدت داشتند.

وی با اشاره به روند افزایشی این حوادث در سال‌های اخیر افزود:در سال‌های گذشته، تعداد بیماران بستری‌شده به این ترتیب بوده است: ۶۷ نفر در سال ۱۴۰۲، ۶۳ نفر در سال ۱۴۰۱ و ۵۱ نفر در سال ۱۴۰۰. این آمار نشان می‌دهد که حوادث مرتبط با چهارشنبه‌سوری در حال افزایش است.

دکتر حیدری با اشاره به آمار جهانی مرگ‌ومیر ناشی از سوختگی، ایران را در شرایط بحرانی توصیف کرد: در جهان، به‌طور میانگین ۲.۹ نفر از هر ۱۰۰ هزار نفر بر اثر سوختگی جان خود را از دست می‌دهند، اما این عدد در ایران به ۳.۸ نفر می‌رسد، که تقریباً ۱.۵ برابر میانگین جهانی است.

حیدری گفت: طبق آمار ارائه‌شده توسط تیم پزشکی بیمارستان سوانح سوختگی: ۶۶٪ از سوختگی‌ها ناشی از ترقه و مواد محترقه است.۲۳٪ به علت آتش و آتش‌بازی اتفاق می‌افتد. ۹٪ نیز به دلایل دیگر مانند تماس با اجسام داغ یا جرقه‌های انفجار ایجاد شده است.

حیدری به بیشترین گروه‌های در معرض خطر اشاره نمود و گفت:۵۳٪ از آسیب‌دیدگان در بازه سنی ۱۰ تا ۱۹ سال قرار دارند که اغلب مصرف‌کنندگان مواد محترقه هستند. ۲۳٪ از آسیب‌ها متعلق به افراد ۲۰ تا ۲۹ سال است که بیشتر در زمینه ساخت و فروش مواد محترقه فعالیت دارند.

دکتر حیدری تأکید کرد که این آمار نشان می‌دهد نوجوانان و جوانان بیشترین گروه در معرض خطر هستند و نظارت جدی خانواده‌ها امری ضروری است.

رئیس بیمارستان امام موسی کاظم (ع) گفت: آمارها نشان می‌دهد که محل آسیب‌های چهارشنبه‌سوری به این ترتیب است:۶۴٪ دست‌ها۳۴٪ صورت۲۸٪ چشم‌ها و شدت آسیب‌ها:۹۷٪ از بیماران حداقل دچار سوختگی درجه ۲ شده‌اند.۱۳٪ از بیماران دچار سوختگی‌های درجه ۳ بوده‌اند که نیاز به بستری در بخش‌های ویژه داشتند.

دکتر حیدری درباره اقدامات انجام‌شده در راستای کاهش آسیب‌ها گفت:ما در بیمارستان امام موسی کاظم (ع)، جلسات بحران برگزار کرده‌ایم، مانورهای عملیاتی انجام داده‌ایم و کادر درمان را در حالت آماده‌باش کامل نگه داشته‌ایم. همچنین، با نهادهایی مانند شهرداری، آتش‌نشانی و آموزش‌وپرورش همکاری کرده‌ایم تا اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی بهتری انجام شود.

وی به آموزش در مدارس و رسانه‌ها اشاره نمود و گفت:برگزاری کارگاه‌های آموزشی در مدارس با همکاری آتش‌نشانی، آموزش مراقبان سلامت مدارس در ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۳، اجرای پویش‌های نقاشی و خاطره‌نویسی درباره سوختگی در مدارس، استفاده از ظرفیت رسانه‌ها، برنامه‌های تلویزیونی و فضای مجازی برای اطلاع‌رسانی.دکتر حیدری تصریح کرد که این اقدامات می‌تواند تأثیر زیادی در کاهش میزان آسیب‌ها داشته باشد.

افزایش ۴۵ درصدی آسیب‌های چهارشنبه‌سوری در سال ۱۴۰۲

دکتر علیرضا زمانپور، رئیس اورژانس اصفهان نیز در این نشست با ارائه آمار اورژانس استان، از افزایش قابل‌توجه آسیب‌های چهارشنبه‌سوری خبر داد. وی اعلام کرد:در سال ۱۴۰۲، تعداد موارد سوختگی و آسیب‌های ناشی از حوادث چهارشنبه‌سوری افزایش چشمگیری داشته است. در این سال، ۱۰۵ مورد سوختگی، ۷۷ مورد آسیب به دست و ۵۴ مورد آسیب به چشم ثبت شده است. این آمار نشان‌دهنده رشد ۴۵ تا ۵۰ درصدی نسبت به سال قبل است.

دکتر زمانپور به  گروه‌های سنی آسیب‌دیده اشاره نمود و گفت: : ۴۳٪ از آسیب‌دیدگان در گروه سنی ۱۱ تا ۲۰ سال هستند. ۲۱٪ از آسیب‌ها متعلق به افراد ۲۰ تا ۳۰ سال است.

به گفته دکتر زمانپور، در سال ۱۴۰۲ چندین مورد آسیب جدی به چشم گزارش شده که در برخی موارد منجر به نابینایی کامل شده است.

وی افزود:در این سال، ۵ مورد قطع عضو و ۳ مورد فوتی ثبت شده است. این آمار در مقایسه با سال‌های قبل نگران‌کننده است و نشان می‌دهد که فرهنگ‌سازی جدی‌تری برای پیشگیری از این حوادث نیاز داریم.

دکتر زمانپور بر ضرورت مشارکت رسانه‌ها، مدارس و خانواده‌ها تأکید کرد و گفت: اطلاع‌رسانی گسترده، آموزش ایمنی در مدارس و نظارت بیشتر والدین می‌تواند تا حد زیادی از بروز این حوادث جلوگیری کند.

رییس اورژانس اصفهان به  اقدامات ضروری جهت پیشگیری از حوادث چهارشنبه سوری پیشنهاد نمودند :افزایش نظارت بر فروش مواد محترقه, همکاری مدارس و رسانه‌ها برای آموزش ایمنی، باز نگه‌داشتن مسیرهای امدادی برای تسریع در انتقال مصدومان

رئیس اورژانس اصفهان اعلام کرد که در حال حاضر، ۱۴۲۰ نیروی امدادی و عملیاتی در سطح استان فعال هستند. وی گفت:برای بهبود مدیریت بحران، تمامی آمبولانس‌های هلال احمر، صنایع بزرگ (مانند ذوب‌آهن و فولاد مبارکه)، و نیروهای مسلح در مواقع اضطراری در اختیار سیستم درمانی استان قرار خواهند گرفت.

وی همچنین به هزینه‌های بالای امدادرسانی اشاره کرد و افزود: هزینه نگهداری هر پایگاه اورژانس سالانه بین ۸ تا ۱۰ میلیارد تومان است. علاوه بر این، در سال گذشته، ۳۰ مورد آسیب به دستگاه‌های آمبولانس اورژانس ثبت شده که نشان‌دهنده تأثیر منفی حوادث چهارشنبه‌سوری بر زیرساخت‌های امدادی است.

نشست خبری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نشان داد که حوادث چهارشنبه‌سوری همچنان در حال افزایش است. با وجود تلاش‌های انجام‌شده در زمینه فرهنگ‌سازی، آمار مصدومان و فوتی‌ها روند صعودی دارد. مسئولان حوزه سلامت و امداد بر لزوم افزایش آگاهی عمومی، نظارت والدین و اجرای قوانین سختگیرانه‌تر برای کاهش این آسیب‌ها تأکید کردند.


الهه کمالی

انتهای پیام /*

نظرات
0 0 رای
Article Rating
اشتراک
اطلاع از
guest
0 Comments
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات
0
لطفا اگر نظری دارید برای ما ارسال کنید.x