خبر فوری۲۴ دقیقه پیش
اجتماعی کد خبر: ۱۴۴,۲۹۳

محمدمهدی خیرجو: بازتاب رسانه‌ای جشنواره و انتقال پیام مقاومت و مظلومیت مردم ایران به افکار عمومی جهان اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و می تواند از اکران‌های جشنواره نیز مهم‌تر باشد

محمدمهدی خیرجو: بازتاب رسانه‌ای جشنواره و انتقال پیام مقاومت و مظلومیت مردم ایران به افکار عمومی جهان اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و می تواند…

نویسنده: manager انتشار: مهر ۲۹, ۱۴۰۵ بروزرسانی: مهر ۲۹, ۱۴۰۵

محمدمهدی خیرجو: بازتاب رسانه‌ای جشنواره و انتقال پیام مقاومت و مظلومیت مردم ایران به افکار عمومی جهان اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و می تواند از اکران‌های جشنواره نیز مهم‌تر باشد

البته این عقب‌ماندگی لزوماً به معنای کم‌کاری نیست، بلکه به ماهیت سینما به‌عنوان هنری مربوط می‌شود که معمولاً پس از وقوع اتفاقات و رویدادها به روایت آن‌ها می‌پردازد.

غفاری خاطرنشان کرد: دغدغه امروز سینما این است که بتواند رویدادهای جاری و تجربه‌های مردم را روایت کند. در این میان، چه بستری بهتر از سینما می‌تواند چنین مسئولیتی را بر عهده بگیرد؟ دال مرکزی این اتفاقات نیز مردم هستند؛ مردمی که امروز مفهوم «ملت مبعوث‌شده» بیش از هر تعبیر دیگری برای توصیف جایگاه آن‌ها در این تجربه تاریخی به کار می‌آید.

وی در پایان از همراهی و حمایت خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای قدردانی کرد و گفت: قدردان همراهی و زحمات همیشگی شما هستم و واقعاً به حضور شما دلگرمیم. این جلسه برای من متفاوت است و امیدوارم بتوانیم با همراهی رسانه‌ها، مفاهیم و اهداف سینمای مقاومت را بهتر تبیین و روایت کنیم.

پایگاه خبری احوال نیوز – علیرضا نیاکان، محمدمهدی خیرجو، رئیس کمیته ارتباطات و رسانه نوزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت، با تأکید بر اهمیت نقش رسانه‌ها در انعکاس پیام این رویداد گفت: بازتاب رسانه‌ای جشنواره و انتقال پیام مقاومت و مظلومیت مردم ایران به افکار عمومی جهان، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و حتی می‌تواند از اکران‌های جشنواره نیز مهم‌تر باشد.

خیرجو در نشست خبری نوزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت، ضمن قدردانی از خبرنگاران و اصحاب رسانه برای حضور در این نشست اظهارکرد:بابرنامه‌ریزی‌ها و اقداماتی که در این ایام انجام شده، فضای مناسبی برای حضور رسانه‌ها در پردیس سینمایی فراهم شده است. غرفه‌هایی نیز برای خبرگزاری‌ها و رسانه‌هایی که متقاضی حضور در این فضا هستند، اختصاص داده‌ایم و از دوستان درخواست می‌کنیم هرچه زودتر از طریق روابط عمومی، درخواست خود را اعلام کنند تا هماهنگی‌های لازم انجام شود.

وی افزود: در این مجموعه، امکانات اینترنت و جایگاه ویژه خبرنگاران نیز آماده شده است تا اصحاب رسانه بتوانند پس از مراسم افتتاحیه در این فضا حضور پیدا کنند.رئیس کمیته ارتباطات و رسانه نوزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت با اشاره به اهمیت نشست‌های نقد و بررسی آثار بیان کرد: نشست‌های نقد و نظر و همچنین نگاه علمی و نقادانه به حوزه سینمای مقاومت، همان‌طور که دکتر غفاری نیز اشاره کردند، می‌تواند به تعالی و رشد موضوعات این حوزه کمک کند.خیرجو ادامه داد: در شرایطی که با تهدیدها و دشمنی‌های شقی‌ترین انسان‌های روی زمین مواجه هستیم، جشنواره فیلم مقاومت می‌تواند صدای گویای مقاومت و مظلومیت مردم ایران باشد.

از همه همکاران رسانه‌ای خود درخواست می‌کنم در این ایام ما را همراهی و یاری کنند تا بتوانیم نوزدهمین دوره جشنواره را به بهترین شکل برگزار کنیم. وی با تأکید بر اهمیت انعکاس رسانه‌ای رویدادهای جشنواره گفت: بازتاب رسانه‌ای فعالیت‌های جشنواره از یک جهت، حتی می‌تواند مهم‌تر از اکران‌ها باشد؛ زیرا هدف این است که پیام مقاومت مردم ایران به مردم جهان منتقل شود.رئیس کمیته ارتباطات و رسانه جشنواره با اشاره به پررنگ‌تر شدن وجه بین‌المللی این دوره خاطرنشان کرد: امسال بُعد بین‌المللی جشنواره پررنگ دیده شده است؛ رسانه‌های مختلفی حضور دارند و مهمانان نیز توضیحاتی در این زمینه ارائه خواهند کرد.

در مجموع، حضور بین‌المللی خوبی را در جشنواره امسال شاهد هستیم.خیرجو افزود: این شرایط، مسئولیت ما را سنگین‌تر می‌کند تا با توجه به آثار خوبی که به جشنواره رسیده و زحماتی که برای برگزاری آن کشیده شده است، بتوانیم بازتاب مناسبی از فعالیت‌های نوزدهمین دوره جشنواره داشته باشیم.وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شهادت فرماندهان، دانشمندان و مردم ایران اظهار کرد: انقلاب اسلامی، فرماندهان، دانشمندان و مردم عزیز ایران درگیر حوادث و اتفاقاتی شدند که نشان داد دشمن چه کینه‌ای نسبت به این مردم دارد.

در این میان، آزادی و مهم‌تر از آن، یکپارچگی و انسجام ایران هدف قرار گرفته است. خیرجو با اشاره به تعبیر «ققنوس برخاسته از جنگ» که در سخنان دبیر علمی جشنواره مطرح شده بود، گفت: جشنواره مقاومت می‌تواند با تکیه بر همین مفهوم، به وحدت و انسجام بیشتر و افزایش روحیه غرور و افتخار در میان مردم ایران و همه مردم آزاده جهان کمک کند.

وی تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین پیام‌های جشنواره مقاومت این است که می‌توان در برابر ظلم ایستاد، سر خم نکرد و در برابر یزیدیان زمان تسلیم نشد.رئیس کمیته ارتباطات و رسانه نوزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت با اشاره به تغییرات و تحولات در جوامع غربی بیان کرد: امروز تغییرات بزرگی در جوامع رخ داده و موضوعاتی که شاید یک دهه پیش در خود غرب مطرح بود، اکنون به‌صورت عیان و آشکار بیان می‌شود. فشارهای غیرانسانی جهان غرب بر مخالفان خود، به‌ویژه کسانی که نمی‌خواهند زیر بار ظلم و استعمار باشند، اهمیت مقاومت در این حوزه را بیش از پیش نشان می‌دهد.خیرجودر پایان ضمن قدردانی مجدد از اصحاب رسانه گفت: امیدواریم همه خبرنگاران و رسانه‌ها تا پایان جشنواره و روز اختتامیه همراه ما باشند.

در صورت وجود هرگونه نکته، نظر، نقد یا پیشنهادی، در خدمت دوستان هستیم و راه‌های ارتباطی ما برای دریافت دیدگاه‌های اصحاب رسانه فعال است. محمدعلی شجاعی‌فرد، دبیر اجرایی نوزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت، از ثبت و تأیید بیش از ۱۹۰۰ اثر بین‌المللی و بیش از ۱۲۰۰ اثر داخلی در دبیرخانه این رویداد خبر داد و گفت: حضور آثار از بیش از ۱۰۹ کشور جهان و تولید پنج فیلم با اتکا به سرمایه شخصی و دغدغه مردمی در ایام جنگ تحمیلی سوم، از نکات قابل‌توجه این دوره از جشنواره است. شجاعی‌فرد، با تشریح زمان‌بندی برگزاری جشنواره، آمار آثار رسیده و برنامه‌های پیش‌بینی‌شده برای این رویداد اظهار کرد: مراسم افتتاحیه جشنواره هفتم آبان‌ماه در شهر اصفهان و در سالن تماشای بین‌المللی شهید امام خامنه‌ای برگزار می‌شود و خانه جشنواره نیز از هشتم تا سیزدهم آبان‌ماه میزبان علاقه‌مندان خواهد بود.

مراسم اختتامیه نیز چهاردهم آبان‌ماه در تهران برگزار می‌شود و پردیس سینمایی ملت به‌عنوان خانه جشنواره در تهران در نظر گرفته شده است.دبیر اجرایی نوزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت با اشاره به آمار آثار رسیده به دبیرخانه گفت: فرایند جذب آثار داخلی و بین‌المللی از دو مسیر جداگانه انجام شده است و آماری که در این نشست اعلام می‌کنم، مربوط به آثاری است که به تأیید دبیرخانه جشنواره رسیده‌اند، نه صرفاً آثاری که ثبت‌نام یا دریافت شده‌اند.

وی افزود: در بخش بین‌الملل، بیش از یک‌هزار و ۹۰۰ اثر در سه قالب فیلم سینمایی، فیلم کوتاه و مستند به تأیید دبیرخانه رسیده است. در بخش داخلی نیز بیش از یک‌هزار و ۲۰۰ اثر در قالب‌های مختلف مورد تأیید قرار گرفته‌اند.شجاعی‌فرد با تأکید بر اهمیت تفکیک آثار دریافت‌شده از آثار تأییدشده بیان کرد: پیش‌تر آمارهای مختلفی درباره تعداد آثار جذب‌شده، از حدود پنج‌هزار تا هفت‌هزار اثر، اعلام شده بود؛ اما آنچه برای ما اهمیت دارد، آثاری است که با محوریت‌های جشنواره همخوانی دارند و به تأیید دبیرخانه رسیده‌اند. وی ادامه داد: این آمار، علاوه بر آثار بخش‌های مختلف، موضوعاتی همچون نقد سینمایی، پژوهش سینمایی، هوش مصنوعی و اقلام تبلیغی را نیز شامل نمی‌شود.

جشنواره مقاومت طی حدود دو سال گذشته توجه ویژه‌ای به بخش اقلام تبلیغی داشته است که عکس‌های پشت‌صحنه، تیزرها و پوسترهای فیلم‌های سینمایی را دربرمی‌گیرد.دبیر اجرایی نوزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت با اشاره به گستره جغرافیایی مشارکت در بخش بین‌الملل عنوان کرد: بیش از ۱۰۹ کشور در این دوره از جشنواره اثر ارسال کرده‌اند و آثار رسیده از تمام قاره‌های جهان، نشان‌دهنده گستردگی حضور بین‌المللی در این رویداد است.

وی با اشاره به ۱۰ کشور دارای بیشترین تعداد آثار ارسالی گفت: هند در رتبه نخست قرار دارد و پس از آن، اسپانیا، برزیل، ترکیه، آمریکا، ایتالیا، اندونزی، آرژانتین، فرانسه و انگلستان در فهرست ۱۰ کشور نخست از نظر تعداد آثار ارسالی به جشنواره مقاومت قرار گرفته‌اند. شجاعی‌فرد با اشاره به اینکه آمار دقیق‌تر کشورها نیز از سوی دبیرخانه ارائه خواهد شد، اظهار کرد: گستردگی مشارکت کشورهای مختلف نشان می‌دهد که صدای جشنواره مقاومت در عرصه بین‌المللی بازتاب داشته و آثار متعددی با هدف حضور در این رویداد و حتی اکران در ایران به دبیرخانه ارسال شده است.

وی با اشاره به آثار بخش سینمای داخلی گفت: در بخش فیلم‌های سینمایی داخلی، ۱۸ فیلم برای حضور در جشنواره مقاومت ثبت شده‌اند که اکنون در فرایند داوری قرار دارند.

بیش از چهار اثر از این مجموعه در ایام جنگ تحمیلی سوم تولید شده‌اند و نخستین اکران و نمایش خود را در جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت تجربه خواهند کرد.دبیر اجرایی جشنواره با تأکید بر اهمیت تولید این آثار در شرایط جنگی افزود: در فاصله‌ای حدود چهار تا پنج ماه و در شرایط جنگ و التهاب، پنج فیلم با اتکا به سرمایه شخصی و دغدغه‌های مردمی تولید شده‌اند.

این موضوع از جنبه‌های مهم آثار رسیده به جشنواره است؛ چراکه بخشی از تولیدات سینمایی با حمایت نهادها و سازمان‌ها شکل می‌گیرند، اما در این موارد، شاهد جلوه‌ای از غیرت و دغدغه‌مندی مردم در عرصه تولید فیلم هستیم.شجاعی‌فرد ادامه داد: در میان آثار رسیده، فیلم‌هایی نیز وجود دارند که سازندگان آن‌ها از سال گذشته و در دوره پیشین جشنواره مقاومت ثبت‌نام کرده و درخواست اکران داشته‌اند.

این موضوع نشان می‌دهد که جشنواره برای برخی فیلم‌سازان و تولیدکنندگان به بستری مهم برای عرضه آثار و نمایش آن‌ها در ایران تبدیل شده است. دبیر اجرایی نوزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت در تشریح برنامه‌های آموزشی این رویداد گفت: در طول ایام جشنواره، ۱۸ مسترکلاس با حضور استادان نام‌آشنای سینمایایران طراحی شده است.

این کلاس‌ها در طول شش روز برگزاری جشنواره برنامه‌ریزی شده‌اند و پیش‌بینی شده است از ساعت ۱۶ تا ۱۹، پیش از آغاز اکران‌های سینمایی، برگزار شوند.

وی افزود: تقویم اجرایی و زمان‌بندی دقیق این مسترکلاس‌ها به‌صورت مشخص در اختیار علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت تا امکان حضور و استفاده از این برنامه‌های آموزشی فراهم شود.شجاعی‌فرد با اشاره به دیگر برنامه‌های جشنواره اظهار کرد: نقد و بررسی آثار سینمایی در حوزه‌های مختلف، از جمله مستند، فیلم کوتاه، انیمیشن و فیلم سینمایی، از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی‌شده برای این شش روز است. در این بخش از منتقدان سینما دعوت شده است تا در نشست‌های نقد و بررسی آثار حضور داشته باشند.وی ادامه داد: در ایام جشنواره، نشست‌های مختلفی با عوامل فیلم‌های سینمایی،مستندسازان و تولیدکنندگان آثار مرتبط با هوش مصنوعی برگزار خواهد شد.

همچنین برنامه‌هایی برای بررسی و گفت‌وگو درباره آثار حوزه فیلم کوتاه در نظر گرفته شده است که جزئیات دقیق‌تر آن‌ها در اختیار علاقه‌مندان و اصحاب رسانه قرار می‌گیرد.دبیر اجرایی نوزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت در پایان با اشاره به تنوع برنامه‌های این دوره تأکید کرد: مجموعه برنامه‌های جشنواره با هدف فراهم‌کردن فرصت‌هایی برای نمایش آثار، تبادل تجربه، آموزش و گفت‌وگوی تخصصی میان فعالان حوزه‌های مختلف سینما طراحی شده است.

نکته برای بازبینی پیش از انتشار: در متن پیاده‌شده، درباره تعداد فیلم‌های تولیدشده در ایام جنگ تحمیلی سوم، ابتدا به «بیش از چهار اثر» و سپس به «پنج فیلم» اشاره شده است؛ همچنین عنوان «سالن تماشای بین‌المللی شهید امام خامنه‌ای» و زمان دقیق برخی برنامه‌ها بهتر است با فایل صوتی یا اطلاعات رسمی دبیرخانه تطبیق داده شود. جلال غفاری، دبیر علمی نوزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت، در پاسخ به پرسشی درباره تناسب آثار رسیده با شرایط روز جامعه و تحولات منطقه‌ای اظهار کرد: خود آثار مؤید این موضوع هستند. سال گذشته نیز فضای جشنواره به‌شدت متأثر از طوفان‌الاقصی و تحولات غزه بود، اما امسال نوع آثار رسیده نشان می‌دهد که فیلم‌سازان و مستندسازان کشور با جدیت بیشتری به سراغ موضوعات روز رفته‌اند.

وی افزود: روزانه مستندسازان بزرگ و توانمند کشور، آثاری را که در شرایط فعلی تولید کرده‌اند، برای نمایش خصوصی ارائه می‌کنند؛ این موضوع نشان می‌دهد هنرمند و فیلم‌ساز ما برخاسته از همین ملت است و آثارش نیز از شرایط و دغدغه‌های جامعه تأثیر می‌پذیرد.

دبیر علمی جشنواره مقاومت با تأکید بر ضرورت تناسب موضوعی آثار با محورهای این رویداد گفت: اگر قرار بود صرفاً قصه‌گویی را دنبال کنیم، شاید صدها فیلم وجود داشت، اما لزوماً با موضوع مقاومت و شرایط امروز جامعه تناسبی نداشت. اساساً جشنواره‌های موضوعی و تماتیک در دنیا بر مبنای محتوا آثار را انتخاب می‌کنند.غفاری ادامه داد: ما منکر اهمیت فرم در سینمای مقاومت نیستیم؛ بلکه فرم را از رهیافت، فضا و مسیری خلق می‌کنیم که از محتوای مقاومت دریافت می‌کنیم. من به هم‌نشینی جدی فرم و محتوا اعتقاد دارم. محتوای امروز ما، از جمله جنگ تحمیلی دوم و سوم و تشییع امام شهیدمان، با قدرت و جرئت در آثار هنرمندان منعکس شده است.

وی با اشاره به ضرورت برگزاری جشنواره در شرایط کنونی تصریح کرد: در این وضعیت، این پرسش مطرح می‌شود که چرا جشنواره‌ای برای نمایش و عرضه آثاری که در جریان این اتفاقات تولید شده‌اند، وجود نداشته است. خوشبختانه به برکت جشنواره مقاومت و دبیرخانه دائمی آن، این فرصت برای آثار فراهم شده است تا در عرصه‌ای مشخص به نمایش درآیند.غفاری با اشاره به نمونه‌ای از آثار رسیده به جشنواره بیان کرد: فیلمی وجود دارد که سازنده جوان آن، پس از اصابت یکی از حملات در همسایگی‌شان و شهادت یکی از شهدای بزرگوار در همان ماجرا، تصمیم می‌گیرد در این شرایط نقش مؤثری داشته باشد.

او که سابقه تحصیل در حوزه سینما را داشته است، دوربین به دست می‌گیرد، طلای همسرش را می‌فروشد و پس‌اندازی را که برای مسکن کنار گذاشته بود، به کار می‌آورد تا یک فیلم بلند تولید کند.وی افزود: این فیلم اکنون در جشنواره فیلم مقاومت حضور دارد. انگیزه این جوان آن بود که در چنین شرایطی، غیرتش اجازه ندهد سکوت کند و هیچ اقدامی انجام ندهد. نمونه‌های متعددی از این اتفاقات وجود دارد و این مسئله نشان‌دهنده دغدغه‌مندی هنرمندان و فیلم‌سازان کشور است.

دبیر علمی نوزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت خاطرنشان کرد: به اعتقاد من، این دوره از جشنواره از نظر محتوایی و تناسب موضوعی، یکی از دوره‌های قابل‌قبول است. در بخش فیلم‌های سینمایی و کوتاه، همچنین در حوزه مستند، شرایط خوبی داریم. ظرفیت ایجادشده در حوزه هوش مصنوعی نیز امکان تولید آثاری درباره شهدای میناب، روایت‌های مختلف جنگ و شهدای شاخص را فراهم کرده است و این اتفاق، ظرفیتی بزرگبه شمار می‌رود.وی درباره بخش بین‌الملل جشنواره نیز گفت: طبیعی است که موضوع بخش بین‌الملل باید به‌سمت محورهای جهانی مقاومت هدایت شود.

غزه و مسئله فلسطین اکنون از موضوعات جهانی در روایت فیلم‌سازان بین‌المللی هستند؛ در داخل کشور نیز هر روز فیلم‌سازان، فیلم‌نامه‌نویسان، تولیدکنندگان و مستندسازانی حضور دارند که دغدغه جنگ تحمیلی دوم و سوم و اتفاقات روز را دنبال می‌کنند.در ادامه نشست، یکی از خبرنگاران روزنامه «هنرمند» با اشاره به کاهش احتمالی تأثیرگذاری جشنواره مقاومت نسبت به دوره‌های نخست، این پرسش را مطرح کرد که چرا برخی فیلم‌سازان ابتدا آثار خود را در جشنواره فیلم فجر یا دیگر رویدادها عرضه می‌کنند و سپس به جشنواره مقاومت می‌فرستند.

وی همچنین درباره برنامه‌های جشنواره برای ترغیب فیلم‌سازان شاخص به تولید و عرضه نخستین آثار خود در این رویداد پرسید.غفاری در پاسخ گفت: همین حالا نیز این اتفاق در حال رخ‌دادن است؛ از میان ۱۸ فیلم سینمایی داخلی حاضر در جشنواره، شش فیلم برای نخستین بار در جشنواره فیلم مقاومت اکران می‌شوند و آثاری هستند که نخستین حضور جشنواره‌ای خود را در این رویداد تجربه می‌کنند.

وی افزود: در حال تعامل با مسئولان سازمان سینمایی هستیم تا درباره این موضوع که جشنواره فیلم فجر نخستین اکران آثار را ملاک حضور قرار می‌دهد، تسهیلات بیشتری در نظر گرفته شود و در این زمینه انعطاف بیشتری وجود داشته باشد.دبیر علمی جشنواره مقاومت با تأکید بر ضرورت پرهیز از نگاه رقابتی میان جشنواره‌ها بیان کرد: برخی فیلم‌ها اساساً برای مقاومت و درباره مقاومت ساخته می‌شوند؛ بنابراین، حضور در جشنواره فیلم فجر نیز نباید مانعی برای حضور آن‌ها در جشنواره مقاومت باشد و این آثار می‌توانند در هر دو رویداد شرکت کنند.

غفاری با اشاره به تجربه تقدیر از فیلم «غریب» در هفدهمین دوره جشنواره مقاومت گفت: به یاد دارم برادر عزیزمان آقای لطیفی، پس از تقدیر از فیلم «غریب» در جشنواره هفدهم، روی سن با افتخار گفت که افتخارش این است که جایزه فیلمش را در جشنواره فیلم مقاومت از دستان فرمانده سپاه دریافت می‌کند. این موضوع نشان‌دهنده عظمت و شأن جشنواره مقاومت در عرصه هنر است.

وی ادامه داد: از این جهت نگرانی نداریم؛ چراکه به دلیل حضور در متن اتفاقات، استقبال هنرمندان را به‌خوبی مشاهده می‌کنیم. حتی تماس‌های متعددی دریافت می‌کنیم که در آن‌ها درباره چرایی محدودبودن جوایز یا نبود رویدادهای استانی پرسش می‌شود. محدودیت تعداد جوایز یکی از موانع ماست؛ در غیر این صورت، اگر امکان برگزاری رویدادهای موازی در استان‌ها فراهم بود، می‌توانستیم از هنرمندان استان‌های مختلف نیز بیشتر تقدیر کنیم و از این بابت شرمندگی کمتری داشته باشیم.غفاری با اشاره به برنامه‌های بین‌المللی جشنواره در دوره‌های اخیر گفت: جشنواره فیلم مقاومت در ادوار اخیر، برگزاری هفته‌های فیلم مقاومت درکشورهای مختلف را آغاز کرده است.

برگزاری این هفته در عراق و مذاکرات انجام‌شده با چین و روسیه، از جمله اقداماتی است که در این زمینه دنبال شده است.وی تأکید کرد: این اقدامات نشان می‌دهد جایگاه جشنواره فیلم مقاومت در مقایسه با دوره‌های گذشته، زمانی که با عنوان جشنواره فیلم دفاع مقدس برگزار می‌شد، کاهش نیافته است؛ بلکه امروز این رویداد به‌عنوان یک جشنواره موضوعی با محور مقاومت، جایگاه ویژه‌ای دارد و به تعبیر برخی، تنها جشنواره موضوعی جهان با این محوریت است.

دبیر علمی جشنواره مقاومت ابراز امیدواری کرد که این رویداد در سال‌های آینده و با تداوم رویکرد فعلی خود، با استقبال گسترده‌تری از سوی فیلم‌سازان بزرگ جهان مواجه شود.وی با اشاره به استقبال از بخش بین‌الملل این دوره گفت: امسال استقبال بین‌المللی قابل‌توجهی را شاهد هستیم که دردوره‌های گذشته با این گستردگی تجربه نشده بود. البته تحریم‌ها و محدودیت‌های ارتباطی،مشکلاتی را برای ارتباط با فیلم‌سازان جهان ایجاد می‌کند و حضور در جشنواره‌ای با موضوع مقاومت نیز برای برخی از آن‌ها بدون هزینه نیست؛ بااین‌حال، خوشبختانه استقبال خوبی از این دوره صورت گرفته است.

در بخش دیگری از نشست، مجری برنامه به کارگاه‌های انتقال تجربه جشنواره اشاره کرد و گفت: برای این دوره ۱۸ کارگاه تعریف شده که تاکنون برگزاری ۱۰ کارگاه قطعی شده است و بر اساس اعلام آقای معصومی، هماهنگی برای برگزاری تعدادی دیگر از کارگاه‌ها نیز طی روزهای آینده انجام خواهد شد.

بر اساس توضیحات مجری،مسعودسخاوت‌دوست کارگاه موسیقی فیلم، ابراهیم امینی و هادی مقدم کارگاه فیلم‌نامه‌نویسی، محمد برادران کارگاه جلوه‌های ویژه بصری، محمد سرشار کارگاه انیمیشن و علیرضا زرین‌دست کارگاه فیلم‌برداری را برگزار خواهند کرد.

همچنین دانش باشوی درباره کارگردانی و میزانسن جنگ کارگاه خواهد داشت. جزئیات تکمیلی این برنامه‌ها نیز قرار است از سوی برگزارکنندگان در اختیار رسانه‌ها قرار گیرددرمیدان ولیعصر نیز با حضور حجت‌الاسلام پناهیان، از دو فیلم‌ساز، آقای دارابی برای فیلم «خدای جنگ» و آقای دانش‌پژوه برای فیلم «اسفند»، تقدیر شد.

در این برنامه، مردم حاضر در میدان مطالبه می‌کردند که امکان اکران فیلم‌ها برای آنان فراهم شود.

وی با بیان اینکه اکران در میادین اکنون یکی از محورهای اصلی برنامه‌ریزی جشنواره است، گفت: بسته‌ای متناسب با شرایط میدان آماده شده است. طبیعتاً فیلمی که به تجهیزات تخصصی نمایش نیاز دارد یا مدت آن به ۷۰ تا ۸۰ دقیقه می‌رسد، لزوماً برای میدانی که مردم در آن گرد هم آمده‌اند، مناسب نیست؛ ازاین‌رو تلاش کرده‌ایم مدت آثار انتخابی را به کمتر از ۲۵ تا ۳۰ دقیقه برسانیم تا امکان تماشای آن‌ها در کنار سایر برنامه‌های میدانی فراهم شود.

غفاری با اشاره به هم‌زمانی اختتامیه جشنواره با مناسبت‌های آبان‌ماه تصریح کرد: اکران‌های مردمی با استفاده از ظرفیت پلتفرم‌های خانه نمایش بسیج نیز در کنار برنامه‌های جشنواره دنبال می‌شود. همچنین ظرفیت نمایش آثار در مدارس، مساجد و کانون‌ها وجود دارد.وی خاطرنشان کرد: صدها و حتی هزاران فیلم مناسب از دوره‌های گذشته وجود دارد که مردم هنوز آن‌ها را ندیده‌اند.

دبیرخانه جشنواره آمادگی دارد با مجموعه‌هایی که در سراسر کشور خواهان برگزاری اکران هستند، همکاری کند.

دبیر علمی نوزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت در پاسخ به پرسشی درباره کم‌توجهی سینمای ایران به زندگی فرماندهان شهید و قهرمانان ملی، هزینه‌های بالای تولید آثار جنگی را یکی از موانع پیش روی فیلم‌سازان دانست و گفت: تولید فیلم‌های سینمایی درباره جنگ، به‌ویژه آثاری که به ادوات و تجهیزات نظامی نیاز دارند، معمولاً پرهزینه است و به همین دلیل، مجموعه‌های مستقل و بخش خصوصی کمتر به سمت این نوع تولیدات می‌روند.وی افزود: بااین‌حال، نهادهایی مانند بنیادسینمایی فارابی، مؤسسه اوج، مجموعه روایت، مؤسسه تصویر شهر و حوزه هنری در این زمینه فعالیت داشته‌اند.

مجموعه روایت در سال‌های اخیر برای بازتاب روایت قهرمانان تلاش کرده، مؤسسه تصویر شهر نیز سال گذشته در میدان حضور فعالی داشته و حوزه هنری هم در این حوزه کارنامه قابل‌توجهی دارد.غفاری با اشاره به ضرورت افزایش تولیدات سینمایی در این زمینه بیان کرد: در گزارشی که معاون فرهنگی وقت بسیج به امام شهید ارائه کرده بود، اعلام شد که دو فیلم ساخته‌اند و ایشان تأکید کرده بودند که باید ۲۰ فیلم تولید شود. این موضوع نشان می‌دهد که ظرفیت تولید آثار درباره قهرمانان باید به‌طور جدی افزایش یابد.

وی ادامه داد: در حال حاضر، برای تولید اثری درباره شهید پاکپور نیز تدارکاتی در جشنواره انجام شده است تا فیلم‌نامه مناسبی آماده شود.فرزند ایشان، آقای حمید، نیز در این زمینه حضور داشته و گفت‌وگوهایی در حال انجام است تا زمینه روایت زندگی و نقش قهرمانان جنگ ۱۲روزه، از جمله شهید پاکپور، شهید سلامی، شهید قاسم سلیمانی و شهید حاجی‌زاده فراهم شود

دبیر علمی جشنواره مقاومت تأکیدکرد:مسئله، روایت قهرمانانی است که واقعاً وجودداشته‌اند و در کنار مردم زندگی کرده‌اند، نه قهرمانان توخالی.سینما باید دین خود را به این حقیقت ادا کند.غفاری با اشاره به ظرفیت‌های داستانی زندگی مردم در دوران جنگ افزود: بسیاری از افرادی که در دوره‌های مختلف دفاع مقدس حضور داشته‌اند، حتی اگر چهره‌های شناخته‌شده‌ای نباشند، زندگی و تجربه‌های ارزشمندی دارند و می‌توانند موضوع آثار سینمایی قرار گیرند. مادری که حدود ۲۰۰ شب در میدان حضور داشته یا افرادی که با انگیزه و عشق در میدان فعالیت می‌کنندهرکدام می‌توانند سوژه یک اثر سینمایی باشند؛ خود میدان‌ها نیز قصه دارند.

وی با بیان اینکه جشنواره به‌تنهایی متولی تأمین بودجه تولید فیلم نیست، اظهار کرد: تحقق این هدف به همکاری نهادهای متولی تولیدسینما نیاز دارد. ما آمادگی داریم با مشارکت مجموعه‌های مرتبط، کنسرسیومی برای تولید آثار شکل دهیم و جلسات مشترکی در این زمینه برگزار کنیم.غفاری همچنین ازوجودظرفیت‌هایی برای تولید مشترک بین‌المللی خبر داد و گفت: در سفر به چین و همچنین در ارتباط با روسیه، ترکیه و برخی کشورهای دیگر، آمادگی‌هایی برای همکاری در تولید مشترک مطرح شده است.

پیش‌تر نیز در دوره قبل از حکومت بشار اسد، طرف سوری علاقه‌مندی خود را به تولید مشترک اعلام کرده بود. عراق نیز در عرصه سینما فعال شده و چین به دلیل برخورداری از موضوعات تمدنی مشترک چند هزارساله با ایران، ظرفیت مناسبی برای همکاری در پروژه‌های سینمایی دارد.وی تأکید کرد: تولید آثار سینمایی، هرچند با مأموریت جشنواره مقاومت ارتباط دارد، در حوزه مسئولیت مجموعه‌های تولیدکننده قرار می‌گیرد و امیدواریم با افزایش همکاری‌ها، اتفاقات بیشتری در این زمینه رقم بخورد.در ادامه نشست، پرسش یکئ ازخبرنگاران درارتباط با اهمیت حمایت از تولیدات داخلی، پیشنهاد کرد نهادهای تولیدکننده و مجموعه‌هایمرتبط با سینمای انقلاب، زمینه‌ای فراهم کنند تا برخی فیلم‌ها با هدف حضور در جشنواره مقاومت تولید شوند و نخستین نمایش آن‌ها در این رویداد صورت گیرد.

وی همچنین با اشاره به تجربه مؤسسه تصویر شهر، درباره امکان تعامل با سازمان سینمایی برای رفع موانع مربوط به نخستین اکران آثار پرسید.غفاری در پاسخ گفت: آقای دکترفریدزاده، به‌عنوان رئیس سازمان سینمایی، تعامل خوبی با ما دارند و امکان گفت‌وگو برای حل این مسئله وجود دارد.

وی افزود: در سال‌های گذشته، به دلیل برگزاری جشنواره مقاومت پس از جشنواره فیلم فجر، چنین مشکلی کمتر وجود داشت و آثار می‌توانستند ابتدا در جشنواره فجر و سپس در جشنواره مقاومت و رویدادهای دیگر حضور پیدا کنند.

دبیر علمی جشنواره مقاومت ادامه داد: امسال به دلیل اقتضائات جنگ، زمان برگزاری جشنواره تغییر کرد. تلاش ما این بود که جشنواره در سوم خرداد برگزار شود، اما شرایط جنگی موجب شد برگزاری آن به آبان‌ماه موکول شود.

غفاری با اشاره به برنامه‌ریزی برای دوره‌های آینده گفت: پیشنهاد من این است که جشنواره فیلم مقاومت در سال‌های آینده زمان ثابت خود را در سوم خرداد داشته باشد؛ البته زمان نهایی برگزاری باید با توجه به شرایط و اقتضائات هر دوره تعیین شود.

در ادامه پرسش یکی ازهمکاران رسانه درخصوص حضور یک مستند در جشنواره که سابقه حضور در اسکار نیز داشته است، درباره نحوه جذب آثار خارجی، تعداد فیلم‌هایی که دبیرخانه به‌صورت فعال شناسایی کرده و احتمال حضور چهره‌های مطرح بین‌المللی پرسید.

وی همچنین به فیلم «صدای هند رجب» و ارتباط پیشین با سازنده آن اشاره کرد.غفاری در پاسخ توضیح داد: یکی از مسیرهای جذب آثار، شناسایی فعال فیلم‌ها و ارتباط مستقیم با سازندگان آن‌ها بوده است.

درباره فیلم‌ساز «صدای هند رجب» نیز ایمیل ارسال و با او گفت‌وگو شد، اما وی توضیح داد که به دلیل زندگی در فرانسه و مشکلاتی که پس از نمایش فیلم برایش ایجاد شده است، نگران بروز مشکلات بیشتر در زندگی، معاشرت‌ها و فعالیت‌های تولیدی خود است.وی افزود: تا جایی که اطلاع دارم، بیش از ۱۲۰ اثر از طریق شناسایی فعال در دبیرخانه جذب شده‌اند؛ یعنی آثاری که تیم جشنواره آن‌ها را شناسایی کرده و برای حضورشان اقدام کرده است.

از مجموع حدود یک‌هزار و ۹۰۰ اثر رسیده نیز بخشی با همین روش شناسایی شده‌اند، اما بخش عمده آثار از طریق فراخوان جشنواره دریافت شده است.دبیر علمی جشنواره مقاومت تأکید کرد: اگر آثار در بخش رقابتی حضور داشته باشند و برای دریافت جایزه رقابت کنند، طبیعتاً از سازندگان آن‌ها برای حضور در جشنواره دعوت خواهد شد.وی درباره یکی از آثار خارجی منتخب گفت: در بخش فیلم بلند، تعداد آثار باید به میزانی محدود شود که امکان داوری آن‌ها فراهم باشد.

یکی از فیلم‌هایی که از حضور سازنده آن اطلاع دارم، اثری روسی است که عنوان آن به فارسی به «پسر بچه» ترجمه می‌شود و به جنگ اوکراین و روسیه می‌پردازد.غفاری با اشاره به محتوای این فیلم افزود: روایت اثر به مفاهیمی مانند وطن، هویت و موسیقی در دوران جنگ می‌پردازد.

در داستان، پدر شخصیت اصلی به او وصیت می‌کند از ظرفیت موسیقی برای روایت اتفاقات استفاده کند. پس از کشته‌شدن پدر در جنگ، پسر با وجود بستن قراردادی سنگین، با شنیدن خبر مرگ او بازمی‌گردد و فیلم در نهایت با اجرای موسیقی درباره مقاومت، جنگ و دفاع از وطن به پایان می‌رسد.

وی با ابراز امیدواری نسبت به تأثیرگذاری این اثر گفت: این فیلم حال‌وهوای خوبی دارد و امیدواریم حضور آن در جشنواره به تقویت گفت‌وگو درباره سینمای مقاومت کمک کند.وی با اشاره به نقش مدیر هنری و طراح پوستر جشنواره در شکل‌گیری این اثر، طراحی انجام‌شده را ارزشمند دانست و ابراز امیدواری کرد که پوستر جشنواره در سطح بین‌المللی نیز مورد توجه قرار گیرد و پیام آن به مخاطبان منتقل شود.

دبیر علمی نوزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت در ادامه به برگزاری کلاس‌های آموزشی پیشرفته در حاشیه این رویداد اشاره کرد و گفت: این کلاس‌ها با حضور استادان حرفه‌ای برگزار می‌شود و جزئیات مربوط به زمان‌بندی آن‌ها از طریق کانال اطلاع‌رسانی جشنواره اعلام خواهد شد.

غفاری همچنین با اشاره به تولید تیزر جشنواره اظهار کرد: در طراحی این تیزر، دو محور اصلی مورد توجه قرار گرفته است؛ نخست، بهره‌گیری از ابزارهای هوش مصنوعی و دوم، روایت مقاومت در طول تاریخ ایران. رونمایی از این اثر نیز در فرصتی مناسب انجام خواهد شد.در پایان نشست خبری، برگزارکنندگان از عوامل اجرایی، روابط عمومی جشنواره، مجری برنامه و خبرنگاران حاضر به دلیل همراهی و مشارکت در پوشش این رویداد قدردانی کردند.

انتهای پیام/*

0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x