مرد حنجره طلایی ایران در گذشت

عکس های اکبر گلپایگانی

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری احوال نیوز، اکبر گلپایگانی مشهور به استاد گلپا به عنوان یکی از برجسته‌ترین خوانندگان اصیل ایرانی است .در یک خانواده هنری پرورش یافته و محبوبیت فراوانی در دنیای موسیقی دارد .

بیوگرافی اکبر گلپایگانی خواننده ایرانی

نام و نام خانوادگی: اکبر گلپایگانی
سال تولد: ۱۳۱۲
سال فوت: ۱۴۰۲
محل تولد: تهران
حرفه: خواننده
شروع فعالیت: از سال ۱۳۲۸
وضعیت تاهل: متاهل

اکبر گلپایگانی

زندگینامه اکبر گلپایگانی

اکبر گلپایگانی در دهم بهمن ماه سال ۱۳۱۲ در راسته زرگرها ی تهران به دنیا آمد. او که با نام مستعار گُلپا شناخته می‌شود، یکی از برترین خوانندگان موسیقی اصیل ایرانی است.
پدر و پدربزرگ او نیز از خوانندگان ماهر بودند.
او چهار برادر به نام‌های عباس، حسن (مدرس آواز و استاد دانشگاه)، محمد (خواننده مشهور به نام گلریز)، محمود (مهندس و مدرس آواز) و یک خواهر به نام مریم داشت.

در پنج سالگی، مادرش را از دست داد و این حادثه بر روحیه‌اش تأثیرات منفی گذاشت.
او در خاطراتش درباره این موضوع می‌گوید که در آن زمان برای سلامتی مادرش اذان خواند و تا یک ماه هر روز مناجات می‌خواند.

علاقه او به موسیقی از دوران دوم دبستان شروع شد، زیرا هنرمندان زیادی به منزلشان می‌آمدند. سپس به مدرسه نظام رفت و با نورعلی خان برومند، استاد موسیقی و ردیف‌دان، آشنا شد.

در سال ۱۳۱۸، گلپا وارد دبستان فرهنگ شد و به عنوان قاری قرآن در کلاسش برگزیده شد. پس از این فعالیت‌ها، اکبر گلپایگانی با آشنایی با تعدادی قاری قرآن و تعزیه‌خوان و کار کردن زیر نظر آنها، اصول اولیه آوازخوانی را آموخت.در سال ۱۳۲۰، وی به‌طور جدی و منظم تعلیم موسیقی و دستگاه‌ها را نزد پدرش آغاز کرد.

بیوگرافی اکبر گلپایگانی از کودکی تا شهرت، همسر و فرزندان


اکبر گلپایگانی در سال ۱۳۲۶، اولین تجربه شرکت در یک گروه ارکستر کرد و در سال ۱۳۲۷، در انجمن موسیقی مدرسه نظام عضو شد و از سال ۱۳۲۸ به بعد، کم‌کم با اساتید طراز اول موسیقی آشنا شد و تعلیم را زیر نظر این اساتید آغاز کرد.

گلپا تحصیلاتش را ادامه می‌داد، اما از موسیقی جدا نبود تا این‌ که در پانزده سالگی با حسین خواجه‌امیری (ایرج) در مدرسه نظام همکلاس شد تا سرنوشت دو چهره فراموش‌نشدنی موسیقی ایرانی به یکدیگر گره بخورد.

اکبر گلپایگانی پله‌های شهرت و محبوبیت را چند تا یکی بالا رفت و به یکی از ستاره‌های درخشان موسیقی ایران تبدیل شد.

اولین آواز رسمی اکبر گلپایگانی، آوازی در مایه ابوعطا در سال ۱۳۲۸ (در سن ۱۶ سالگی) در یک محفل خصوصی و در منزل استاد مرتضی خان محجوبی و با همکاری استادان بزرگی همچون مرتضی خان محجوبی، بانو قمرالملوک وزیری، سعادتمند قمی، علی تجویدی و حسین تهرانی بود.

  • تحصیلات

اکبر گلپا دیپلمه رشته نقشه برداری از دانشگاه افسری است. پس از فراگیری در دانشگاه افسری، فهمید که به این رشته علاقه‌ای ندارد و از آن خارج شد.
سپس در دانشکده نقشه‌برداری پذیرفته شد. به مدتی به عنوان کارشناس رهنی در بانک مسکن مشغول به کار بود و خانه‌ها را قیمت‌گذاری می‌کرد.
چند روز بعد با آهنگی از محسن یاحقی به شدت طرفدار پیدا کرد.

اکبر گلپایگانی در جوانی

رادیو گل ها

یک روز در باغ، در مقابل سفیر ایتالیا، قطعه‌ای از موسیقی ترکی خواند و با پیشنهاد داوود پیرنیا به برنامه رادیو گل‌ها دعوت شد. او به مدت ۱۷ سال در این برنامه اجرای موسیقی داشت.

در فروردین ۱۳۳۸، در اولین اجرای برنامه رادیو گل‌ها، اکبر گلپایگانی شعری را بدون ساز خواند و خود را به عنوان یک خواننده جوان ناشناس معرفی کرد

زندگینامه اکبر گلپایگانی

همسر اکبر گلپایگانی

اکبر گلپایگانی (گلپا) در سال ۱۳۴۶ وقتی ۳۴ ساله بود با دختری ۱۷ ساله به نام گلرخ گرایلی ازدواج کرد. این دو در یک مهمانی خانوادگی با هم آشنا شدند و به صورت سنتی ازدواج کردند. فرزندانشان دو دختر به نام‌های ساقی و ساغر هستند.
ساقی متاهل و فوق‌تخصص قلب دارد و در آمریکا زندگی می‌کند. ساغر نیز متاهل، دکترای ریاضیات دارد و در بورس فرانسه فعالیت می‌کند.

بازیگری اکبر گلپا

استاد گلپا در سال ۱۳۴۸ در رادیو در داستان ۷ قسمتی بازی کرد و در سال ۱۳۵۰ در فیلم حنجره طلایی نقش ایفا کرد. از آن پس لقب گلپا و حنجره طلایی را به خود اختصاص داد.

  • تدریس موسیقی

استاد گلپا در سال ۱۳۴۰ به همراه فرهنگ شریف در دانشگاه USLE کالیفرنیا به تدریس موسیقی ایرانی پرداخت و همان سال کنسرت‌های متعددی در هلند و لندن نیز اجرا کرد.

هر وقت ناراحت و عصبانی بود، گلپا یک ساز سولوی پرویز یاحقی، فرهنگ شریف، جلیل شهناز یا حسن کسایی را گوش می‌کرد و سرشار از سرخوشی و نشاط می‌شد.

درگذشت اکبر گلپایگانی

اکبر گلپایگانی در عصر ۱۳ آبانماه ۱۴۰۲ بعد از مدت ها بیماری در سن ۹۰ سالگی دار فانی را وداع گفت.

انتهای پیام/*

نظرات
0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x