اجتماعی استان تصاویر فرهنگ و هنر

الگوهای تربیتی برای فرزندان

الگوهای تربیتی برای فرزندان

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری احوال نیوز :

محبت و دوستی خود را به همسرتان نشان دهید وقتی بچه ها علاقه شما را به یکدیگر ببینند هم اعتماد به نفسشان بیشتر می شود و هم محبت کردن به یک دیگر و دیگران را یاد می گیرند.

والدین باید همواره با دادن فرصت به فرزندان، امکان آزمون و خطا بدهند تا آنها خود فکر کنند و راه حل هایی برای کارهایشان پیدا کنند البته در بعضی موارد می توانند به آنها راهنمایی کنند و در برخی موارد نیز ار دور مراقبشان باشند اما این که کنترل همه امور آنها را در دست بگیرند به طوری که کودک نتواند مستقل شود و توانایی انجام کارهایش را نداشته باشد می تواند در سلامت روان او تاثیر منفی بگذارد و او را از مستقل شدن باز دارد و این به مرور زمان دردسرهایی را به همراه خواهد داشت که می تواند آینده او را تحت تاثیر قرار دهد. در ادامه به برخی از الگوهای تربیتی برای فرزندان اشاره می کنیم:

۱-نه گفتن را به کودکانتان یاد بدهید:

مهارت نه گفتن از مهمترین مهارت های زندگی موفقیت آمیز است ما در این دنیا نیستیم که فقط به دنبال برآورده ساختن نیازهای اطرافیانمان باشیم بلکه باید این را در نظر داشته باشیم که نیاز و خواسته خودمان در اولویت است ما تاحدی می توانیم با دیگران همراه باشیم و رضایتشان را به دست بیاوریم و اگرهمواره به دنبال برآورده ساختن نیازهای اطرافیانمان باشیم و خودمان را فراموش کنیم دچار ناکامی خواهیم شد.

۲-محبت خود را به همسرتان نشان دهید:

محبت و دوستی خود را به همسرتان نشان دهید وقتی بچه ها علاقه شما را به یکدیگر ببینند هم اعتماد به نفسشان بیشتر می شود و هم محبت کردن به یکدیگر و دیگران را یاد می گیرند. احترام و محبتی را که برای همسرتان قائل می شوید احترامی است که در آینده فرزندتان برای خودش و شما قائل خواهد شد.  فرزندان نیز وقتی محبت و علاقه ما را به یکدیگر می بینند از ما یاد می گیرند و این رفتارها را نیز در بزرگسالی استفاده خواهند کرد.

۳-جلوی مستقل شدنشان را نگیرید:

فرزند نوپای شما باید به فردی مستقل تبدیل شود پس زمانی که از لحاظ رشدی به مرحله ای رسید که توانست اسباب بازی هایش را سر جای خودش بگذارد و یا لباس بپوشد و خودش غذا بخورد بگذارید این کارها را خودش انجام دهد.سپردن مسئولیت به بچه ها برای عزت نفس آنها و سلامتی روانی شان بسیار مهم است.

۴-پرهیز از تحقیر:

ارزش قائل شدن برای فرزندان بسیار مهم است و هر گونه تحقیر و کوچک شمردن می تواند آسیب شدیدی به روان فرد بزند. از این رو هیچ گاه از تحقیر و توهین در مقابل فرزندتان انجام ندهید.

۵-ترغیب به بازی:

بازی، روان کودک را پرورش می دهد و کودک با ساختن خانه و خراب کردن آن نیروی ابتکار خود را رشد می دهد بازی کودک عبارت است از هرگونه فعالیت جسمی یا ذهنی هدفمند که به صورت فردی یا گروهی انجام شود و موجب کسب لذت و برآورده شدن نیازهای کودک باشد. البته برخی نکات فراموش نشود که کودک باید با همسالان خود بازی کند و بازی باید شادی بخش و مفرح بوده و تحرک کافی داشته باشد و اسباب بازی های مناسب با سنش را باید برایش تهیه کنید. والدینی که با بچه های خود بازی می کنند باعث می شوند تا خلاقیت و عاطفه فرزندشان زیاد شود و انرژی های کودکان نیز تخلیه شود.

۶-احساسات فرزندتان را تصویق کنید:

زمانی که شکستی را در موردی پشت سر گذاشت به حرف هایش گوش دهید و اگر به او اجازه دهید که ناراحتی اش را با شما در میان بگذارد و خودش را خالی کند احساس خوبی را خواهد داشت.

۷-الگوی خوبی برای فرزندمان باشیم:

کودک با نگاه کردن به والدین از آنها می آموزد و والدین بخش مهمی از زندگی فرزندان را تشکیل می دهند و همواره به عنوان الگویی برای آنها محسوب می شوند تلقی کودکان از والدین امری انتخابی نیست و کودک بسیاری از مسائل مانند مسئولیت پذیر بودن، صادق بودن و بسیاری از خصوصیات مهم دیگر را از والدینش می آموزد.

محمدامین اقتصاد

انتهای پیام/*

نظرات
0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x