حجت الاسلام احمد سالک: نماز زمینه خود سازی است و حاصل آن دگرسازی است

حجت الاسلام احمد سالک: نماز زمینه خود سازی است و حاصل آن دگرسازی است

حجت الاسلام احمد سالک:   نماز زمینه خود سازی است و حاصل آن دگرسازی است

علیرضا اقتصادپایگاه خبری احوال نیوز، پایگاه خبری احوال نیوز، نوزدهمین محفل هم اندیشی اسلامی،و درس‌هایی از قرآن و نهج‌البلاغه، با حضور حجت السلام احمد سالک، و پیشکسوتان جبهه و جنگ و بسیج، برگزار شد.

موضوع :  تربیت دینی و معنوی خانواده

سوره طه، آیه 132
وَأْمُرْ أَهْلَكَ بِالصَّلَاةِ وَاصْطَبِرْ عَلَيْهَا لَا نَسْأَلُكَ رِزْقًا نَحْنُ نَرْزُقُكَ وَالْعَاقِبَةُ لِلتَّقْوَى ﴿۱۳۲﴾ و كسان خود را به نماز فرمان ده و خود بر آن شكيبا باش، ما از تو جوياى روزى نيستيم، ما به تو روزى مى‌دهيم و فرجام [نيك] براى پرهيزگارى است.  
اهم مطالب:  نماز زمینه خود سازی است و حاصل آن دگرسازی است. (قدرت خودسازی فردی دارد و انس انسان با خدا ایجاد می‌کند) امر به معروف کسانی اثر بیشتری دارد؛ که خود جذب مادیات نشده باشند. رهبر جامعه اسلامی نباید از خانواده خود غافل باشد. (وَأْمُرْ أَهْلَكَ بِالصَّلَاةِ)       بعد از نزول این آیه پیامبر در خانه حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) را میزدند و با حضور در خانه آنان بعد از سلام بر آنان بر نماز تأکید می‌نمودند (اَلصَّلَاةِ-اَلصَّلَاةِ) و بعد این آیه را تلاوت می‌کردند. (وَأْمُرْ أَهْلَكَ بِالصَّلَاةِ وَاصْطَبِرْ عَلَيْهَا …) مرد نسبت به سرنوشت فکری و دینی خانواده خود مسؤول است و تنها رعایت امور مادی آنان کافی نیست.یکی از مهمترین زمینه‌های امر به معروف و نهی از منکر، خانواده و نزدیکان انسان است.اولین مرحله تربیت، کانون خانواده است.رمز بیمه شدن اعضای خانواده، فرمان به نماز در میان سایر واجبات است.برای عدم وابستگی به زرق و برق دنیا به نماز پناهنده شویم، چون یکی از مصادیق روشن و بلند معروف، نماز است.موضوع نماز در خانواده دارای اهمیت خاصی است و باید والدین بر آن اصرار کنند.(وَاصْطَبِرْ عَلَيْهَا)خداوند از عبادات ما سودی نمی‌برد، بلکه ثمره آن به خود ما باز می‌گردد. نماز زمینه ساز پاکدامنی و تقوا است. حسن عاقبت در سایه تقوی الهی است، نه مادیات (وَالْعَاقِبَةُ لِلتَّقْوَى) این نماز برای تو (ای پیامبر) و خاندانت، مایه پاکی، صفای دل و تقویت روح و اخلاص و دوام یاد خدا است. خداوند دستور به نماز و استقامت می‌دهد، تا نیروی معنوی آنان را در برابر انبوه دشمنان تقویت کند.   روش‌های جذب فرزندان و نوجوانان و جوانان عبارت است از: شناخت ذائقه آن‌هاگوش کردن به حرف‌ها و مطالب آن‌ها ولو با دشنام باشد.محبت و ابراز علاقه به سرنوشت و آینده آن‌ها (دعوت به نماز رمز موفقیت است، آشتی با خداوند) (وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنْسَ إِلَّا لِيَعْبُدُونِ)                                                                                              
نامه 31 نهج البلاغه، بند 22:  (تشويق به ادب آموزى فرزند)
عنه عليه السلام ـ للحسنِ عليه السلام: إنّما قَلْبُ الحَدَثِ كالأرضِ الخالِيةِ ما اُلقِيَ فيها مِنْ شيءٍ قَبِلَتْهُ ، فبادَرْتُكَ بالأدبِ قبلَ أن يَقْسُوَ قلبُكَ و يَشتغِلَ لُبّكَ . امام على عليه السلام به امام حسن عليه السلام فرمود : دل نوجوان همچون زمين خالى است كه هر چه در آن افكنده شود، میپذيرد؛ از اين رو، من پيش از آن كه دلت سخت و فكرت مشغول شود، به تأديب و تربيت تو پرداختم.  
نامه 31 نهج البلاغه، بند 28:  (روش تربیت فرزند)
وَ قَالَ (علیه السلام): وَ أَنْ أَبْتَدِئَكَ بِتَعْلِيمِ كِتَابِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ تَأْوِيلِهِ وَ شَرَائِعِ الْإِسْلَامِ وَ أَحْكَامِهِ وَ حَلَالِهِ وَ حَرَامِهِ، پس در آغاز تربيت، تصميم گرفتم تا كتاب خداى توانا و بزرگ را همراه با تفسير آيات، به تو بياموزم، و شريعت اسلام و احكام آن از حلال و حرام، به تو تعليم دهم و به چيز ديگرى نپردازم.  

انتهای پیام/*

نظرات

نظرتان را با ما به اشتراک بگذارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *