خبر فوری۲۴ دقیقه پیش
دسته‌بندی نشده کد خبر: ۱۳۸,۰۰۱

نگرانی از آینده؛ تأثیر ناپایداری‌های سیاسی بر اشتغال

رئیس اتحادیه صنف پیتزا و ساندویچ‌فروشان شهرستان اصفهان، در نشستی تخصصی با حضور فعالان این صنف، از وضعیت بحرانی معیشتی کسب‌وکارهای کوچک و خدمات…

نویسنده: Zo Gand انتشار: تیر ۱۶, ۱۴۰۵ بروزرسانی: تیر ۱۶, ۱۴۰۵ بازدید: ۱۲





رئیس اتحادیه صنف پیتزا و ساندویچ‌فروشان شهرستان اصفهان، در نشستی تخصصی با حضور فعالان این صنف، از وضعیت بحرانی معیشتی کسب‌وکارهای کوچک و خدمات غذایی پرده برداشت.
به گزارش احوال نیوز، مرتضی اساسی با بیان اینکه درآمد خرد فعالان صنف تنها توان پوشش ۲۵ درصد از هزینه‌های جاری را دارد، از بی‌تفاوتی نهادهای نظارتی در قبال خسارات فیزیکی مغازه‌ها و نگرانی عمیق از تأثیرات جنگ و تنش‌های امنیتی بر اشتغال زنی انتقاد کرد. اسامی تأکید کرد که حفظ کیفیت و بهداشت، در کنار فشار تورمی مواد اولیه، فعالان را به لبه پرتگاه رانده است. در این نشست، صدای ناامیدی و نگرانی فعالان کوچک اقتصادی بلندتر از همیشه شنیده شد؛ فعالانی که روزانه با چشمان بیدار مشتریان حساس و حساب‌های ناسازگار با تورم دست‌وپنج نرم می‌کنند.

** تلاش مضاعف، درآمد تفریقی

اساسی در ابتدای سخنانش با اشاره به سختی‌های کار در صنعت غذا، واقعیت تلخ «تلاش و بازدهی» را اینگونه تشریح کرد: ما در این صنف، قهرمانان سکوت هستیم. یک پیتزافروشی یا ساندویچ‌فروشی از صبح زود تا دیروقت باز است، در حالی که صاحب‌کار خود نیز درگیر آماده‌سازی مقدمات، نظافت و ارائه کیفیت است، نباید انتظار داشته باشد که درآمدش با حجم عظیم انرژی مصرفی‌اش همخوانی داشته باشد. وی افزود: مشتری امروز بسیار باهوش و حساس شده است. او دیگر فقط با معده وارد مغازه نمی‌شود، با چشم و ذهنش وارد می‌شود. کیفیت ساندویچ و از همه مهم‌تر، استانداردهای بهداشتی، خط قرمز بقای ماست؛ اما این حساسیت بالای مشتری، فشار کاری ما را دوچندان کرده است. ما باید همزمان آشپز، نظافتچی، بازاریاب و مدیر بحران باشیم، در حالی که جیبمان خالی است.

**شکاف عمیق درآمد و هزینه

یکی از محورهای اصلی صحبت‌های رئیس اتحادیه صنف پیتزا و ساندویچ‌فروشان شهرستان اصفهان، تمرکز بر ارقام و اعداد ویرانگر بود. اسامی با استناد به قیمت‌های روز بازار یادآور شد: امروز قیمت برخی مواد اولیه کلیدی به ارقام بالایی مانند ۱۸۰ هزار تومان برای یک محصول و ۲۲۰ هزار تومان برای محصول دیگر رسیده است. این اعداد فقط روی کاغذ نیستند؛ جان کسب‌وکار ماست. وقتی قیمت آرد و غلات بالا می‌رود، حاشیه سود ما به صفر می‌رسد. او بیان کرد: معادله اقتصادی ما بر هم خورده است. اگر درآمد خانواده‌ها را مبنای سنجش قرار دهیم، متوجه می‌شویم که درآمد یک فعال صنفی، در بهترین حالت، تنها یک‌چهارم هزینه‌های واقعی زندگی و کسب‌وکار اوست. اجاره‌بهای مغازه‌ها و هزینه‌های ثابت دیگر، مانند کوهی بر دوشمان است که هیچ تکیه‌گاهی ندارد.

**اتحادیه؛ حامی یا ناظر؟ شکایات از بی‌توجهی به خسارات

بخش دیگری از نشست به گلایه‌های صنفی از عملکرد نهادهای نظارتی اختصاص داشت. رئیس اتحادیه صنف پیتزا و ساندویچ‌فروشان شهرستان اصفهان با ابراز تأسف از عدم پیگیری‌های کافی در پرونده‌های خسارتی، گفت: یکی از دردهای مشترک همه ما، ماجرای شکستن شیشه‌های مغازه‌ها در جنگ بود. وقتی شیشه مغازه‌ای می‌شکند یا خسارتی متوجه کسب‌وکار ما می‌شود، انتظار داریم متولیان به عنوان پدر معنوی اعضا، در صحنه باشند. اما متأسفانه در مواجهه با این خسارت‌های ناگهانی، منفعل عمل می‌کنند. ما نیازمند حمایت حقوقی و مالی جدی‌تر هستیم، نه فقط بیانیه‌های کلیشه‌ای.

**سایه جنگ بر سر مشاغل

در لایه‌ای عمیق‌تر از بحث‌ها، نگرانی‌های امنیتی و تأثیرات جنگ بر صنعت غذا و اشتغال مطرح شد. اساسی با اشاره به اخبار روز و تنش‌های منطقه‌ای، هشدار داد: ما نگران کارگران و کارخانه‌های وابسته به این زنجیره هستیم. اگر تنش‌ها به جنگ بکشد، چه تضمینی وجود دارد که نیروهای کار بتوانند بازگشت به کار داشته باشند؟ صنعت غذا تنها به مغازه‌ها محدود نمی‌شود؛ از تأمین‌کنندگان مواد اولیه تا نیروهای خدماتی، همگی در معرض خطر از دست دادن معیشت هستند. بازگشت به حالت عادی پس از هرگونه حادثه امنیتی، آرزویی دور از دسترس به نظر می‌رسد.

**بهداشت و ایمنی؛ خط قرمزهای غیرقابل مذاکره

رئیس اتحادیه صنف پیتزا و ساندویچ‌فروشان شهرستان اصفهان در پایان، بر مسئولیت اجتماعی این صنف تأکید کرد و به رفتارهای نادرست برخی اعضا اشاره کرد و افزود: استعمال دخانیات در محیط آماده‌سازی غذا، نه تنها یک تخلف بهداشتی، بلکه خیانت به سلامت عمومی و وجهه کل صنف است. ما باید الگوی نظم و بهداشت باشیم. همچنین آموزش‌های ایمنی و آتش‌نشانی در مغازه‌های پرتردد، نه یک انتخاب، بلکه یک ضرورت حیاتی است که باید جدی گرفته شود.

در پایان این نشست، نمایندگان صنف با تأکید بر لزوم تشکیل جلسه فوری با مسئولان ذی‌ربط برای رفع موانع ارزی و نظارتی، خواستار بازنگری در تعرفه‌ها و ارائه طرح‌های حمایتی ملموس برای جلوگیری از ورشکستگی دسته‌جمعی کسب‌وکارهای کوچک شدند.

1 1 رای
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x