دکتر رحیم کریمی نماینده مردم سمیرم و عضو کمیسیون کشاورزی: کاهش سهمیه سوخت چاه‌های کشاورزی، امنیت غذایی را با مسئله مواجه می‌کند

دکتر رحیم کریمی نماینده مردم سمیرم و عضو کمیسیون کشاورزی: کاهش سهمیه سوخت چاه‌های کشاورزی، امنیت غذایی را با مسئله مواجه می‌کند

دکتر رحیم کریمی:

کاهش سهمیه سوخت چاه‌های کشاورزی، امنیت غذایی را با مسئله مواجه می‌کند

علیرضا اقتصادپایگاه خبری احوال نیوز، دکتر رحیم کریمی، نماینده مردم سمیرم و عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس، با انتقاد از کاهش سهمیه گازوئیل چاه‌های کشاورزی، به‌ویژه در استان اصفهان، گفت: سوخت چاه‌های کشاورزی، سوخت تولید است و هرگونه محدودیت در تأمین آن، تولید محصولات کشاورزی، اشتغال روستایی و امنیت غذایی کشور را با تهدید جدی مواجه می‌کند.

دکتر رحیم کریمی نماینده مردم سمیرم و عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار خانه ملت، با انتقاد از کاهش چشمگیر سهمیه گازوئیل چاه‌های کشاورزی، به‌ویژه در استان اصفهان، گفت: این تصمیم در شرایطی اتخاذ شده که کشاورزان با خشکسالی، افزایش هزینه‌های تولید و کمبود منابع آبی دست‌وپنجه نرم می‌کنند و هرگونه محدودیت در تأمین سوخت، به طور مستقیم تولید محصولات کشاورزی و امنیت غذایی کشور را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

وی با بیان اینکه کشاورزی امروز یکی از ارکان اصلی اقتصاد و امنیت کشور است، افزود: در بسیاری از مناطق کشور، به‌ویژه استان اصفهان، تأمین آب مورد نیاز مزارع و باغات وابسته به چاه‌های دارای مجوز است و کاهش سهمیه سوخت این چاه‌ها عملاً به معنای کاهش آبیاری، افت تولید، خشک شدن باغات و وارد آمدن خسارت‌های سنگین به کشاورزان خواهد بود.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: کشاورزان در سال‌های اخیر فشارهای متعددی را تحمل کرده‌اند؛ از خشکسالی‌های مکرر و کاهش منابع آب گرفته تا افزایش قیمت نهاده‌های کشاورزی، کود، سم، ماشین‌آلات و هزینه‌های حمل‌ونقل. در چنین شرایطی، انتظار می‌رود دولت با اتخاذ سیاست‌های حمایتی، زمینه تداوم تولید را فراهم کند، نه اینکه با کاهش سهمیه سوخت، مشکلات جدیدی برای تولیدکنندگان ایجاد شود.

کریمی تصریح کرد: اگر روند فعلی اصلاح نشود، علاوه بر خسارت به کشاورزان، کاهش تولید محصولات اساسی، افزایش قیمت مواد غذایی، تهدید اشتغال روستایی و وابستگی بیشتر کشور به واردات، از پیامدهای اجتناب‌ناپذیر این تصمیم خواهد بود؛ موضوعی که با سیاست‌های کلان کشور در حوزه حمایت از تولید داخلی و امنیت غذایی همخوانی ندارد.

وی با تأکید بر اینکه سوخت چاه‌های کشاورزی، سوخت تولید است نه سوخت مصرفی، اظهار کرد: نباید با یک نگاه صرفاً اداری و آماری درباره سهمیه سوخت بخش کشاورزی تصمیم‌گیری شود. هر لیتر گازوئیلی که در اختیار چاه‌های کشاورزی قرار می‌گیرد، در نهایت به تولید محصول، حفظ اشتغال و تأمین نیاز غذایی مردم منجر می‌شود.

نماینده مردم سمیرم در مجلس شورای اسلامی از وزارت نفت و وزارت جهاد کشاورزی خواست هرچه سریع‌تر در نحوه تخصیص سهمیه سوخت چاه‌های کشاورزی بازنگری کنند و گفت: ضروری است سهمیه‌ها بر اساس نیاز واقعی، سطح زیر کشت، نوع محصول، ساعات بهره‌برداری و شرایط اقلیمی هر منطقه تعیین شود تا کشاورزان در فصل آبیاری با مشکل مواجه نشوند.

وی همچنین خاطرنشان کرد: از مسئولان اجرایی انتظار می‌رود پیش از اجرای هرگونه تصمیم در حوزه کشاورزی، آثار اقتصادی، اجتماعی و تولیدی آن را به‌صورت دقیق بررسی کنند. اتخاذ تصمیمات بدون در نظر گرفتن شرایط میدانی، تنها موجب افزایش نارضایتی تولیدکنندگان و تضعیف بخش کشاورزی خواهد شد.

کریمی در پایان تأکید کرد: مجلس شورای اسلامی با جدیت این موضوع را از طریق دستگاه‌های مسئول پیگیری خواهد کرد و اجازه نخواهد داد تصمیماتی که معیشت کشاورزان و امنیت غذایی کشور را تحت تأثیر قرار می‌دهد، بدون اصلاح و بازنگری باقی بماند. حمایت از کشاورزان، حمایت از تولید ملی، اشتغال پایدار و سفره مردم ایران است و این مسئله باید در اولویت تصمیم‌گیری‌های دولت قرار گیرد.

انتهای پیام/*

نظرات
0 0 رای
Article Rating
اشتراک
اطلاع از
guest
0 Comments
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات
0
لطفا اگر نظری دارید برای ما ارسال کنید.x