خبر فوری۲۴ دقیقه پیش
اجتماعی کد خبر: ۱۱۵,۴۸۷

فناوری در کشاورزی؛ کلید افزایش تولید و مقابله با بحران‌های آبی و خاکی

فناوری در کشاورزی؛ کلید افزایش تولید و مقابله با بحران‌های آبی و خاکی به گزارش خبرنگار پایگاه خبری احوال نیوز ؛ نشست خبری اصحاب…

نویسنده: مهرناز آزاد انتشار: اسفند ۷, ۱۴۰۳ بروزرسانی: اسفند ۷, ۱۴۰۳ بازدید: ۱


فناوری در کشاورزی؛ کلید افزایش تولید و مقابله با بحران‌های آبی و خاکی

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری احوال نیوز ؛ نشست خبری اصحاب رسانه با حضور صفدر نیازی، معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، و مهرداد مرادمند، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، در تاریخ ۷ اسفند ۱۴۰۳ در سالن اندیشه اردوگاه شهید بهشتی برگزار شد. این نشست با هدف هماهنگی و بررسی توسعه فعالیت‌های زیربنایی بخش آب و خاک در سطح کشور و استان‌ها برگزار گردید.

در ابتدای جلسه، سید محمد موسوی، رئیس روابط عمومی جهاد کشاورزی استان اصفهان، ضمن خیرمقدم به حضار و تشکر از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، به اهمیت این نشست برای هماهنگی و تبادل نظر در خصوص مسائل آب و خاک اشاره کرد. وی تاکید کرد که بخش آب و خاک یکی از ارکان اساسی امنیت غذایی کشور است و هدف این نشست، بررسی وضعیت موجود و ارتقای بهره‌وری منابع آب و خاک در کشور است.

موسوی همچنین از حضور صفدر نیازی، معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، و مهرداد مرادمند، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، و همچنین از خبرنگاران و اصحاب رسانه که به‌طور مستمر مسائل کشاورزی و آب و خاک را به جامعه منتقل می‌کنند، قدردانی کرد. وی همچنین افزود که فعالیت‌های این بخش به‌ویژه در استان اصفهان، به‌دلیل وضعیت بحرانی منابع آب، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

در ادامه، مهرداد مرادمند، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، با اشاره به مسئولیت سنگین وزارت جهاد کشاورزی در تأمین امنیت غذایی، به اهمیت زیرساخت‌های کشاورزی و آب و خاک اشاره کرد. وی گفت: با توجه به خشکسالی‌ها و کاهش منابع آب، ضروری است که اقدامات بنیادینی برای افزایش بهره‌وری از منابع آب و خاک در سطح کشور انجام شود.

مرادمند از تجهیز ۱۴۵ هزار هکتار از اراضی استان اصفهان به سیستم‌های آبیاری نوین خبر داد و افزود: با وجود محدودیت‌ها، همچنان تلاش می‌کنیم که اراضی بیشتری را به این سیستم‌ها مجهز کنیم تا راندمان آبیاری در مزارع افزایش یابد.
وی همچنین به مرمت و بازسازی قنوات به‌عنوان یکی از میراث‌های فرهنگی و تاریخی کشور اشاره کرد و افزود: حفظ و بهبود این منابع آبی برای نسل‌های آینده بسیار مهم است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان تأکید کرد که توجه به خاک و مدیریت بهینه آن نیز از اولویت‌های اصلی این وزارتخانه است. وی افزود: همکاری کشاورزان و بهره‌برداران در این زمینه بسیار حائز اهمیت است و ما با تمام توان در جهت ارتقای سطح بهره‌وری از منابع خاک و آب فعالیت می‌کنیم.

در ادامه، صفدر نیازی، معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، سخنان خود را با تاکید بر مسئولیت خطیر وزارت جهاد کشاورزی در تأمین امنیت غذایی آغاز کرد. وی گفت: رسالت وزارت جهاد کشاورزی تأمین امنیت غذایی است و برای این منظور، باید بهره‌وری منابع مختلف کشاورزی، به ویژه آب و خاک، ارتقا یابد.

نیازی با اشاره به اهمیت بهره‌وری در سه سطح به‌نژادی، به‌زراعی و آب و خاک، توضیح داد: عملیات به‌نژادی شامل تحقیق بر روی بذرهای مقاوم به شرایط مختلف است، به‌زراعی شامل مدیریت بهینه مزرعه است، و عملیات آب و خاک شامل فراهم آوردن بستر مناسب کشت و ارتقای بهره‌وری از خاک و آب است.

وی همچنین به طرح‌های اجرایی وزارت جهاد کشاورزی برای توسعه سامانه‌های آبیاری نوین اشاره کرد و گفت: در حال حاضر، حدود سه میلیون و ۱۸۲ هزار هکتار از اراضی آبی کشور به سامانه‌های آبیاری نوین مجهز شده است. این سامانه‌ها کمک زیادی به کاهش هدررفت آب و افزایش بهره‌وری در کشاورزی می‌کنند.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در ادامه به مشکلات ناشی از تغییر اقلیم و کاهش بارش‌ها اشاره کرد و افزود: هم‌اکنون با چالش کاهش منابع آبی مواجه هستیم و در این شرایط، تنها راه حل ممکن افزایش بهره‌وری منابع آبی است. برای تأمین غذای مردم، باید در بهره‌برداری از منابع موجود بهینه‌سازی‌های لازم را انجام دهیم.

نیازی همچنین از صادرات تجهیزات آبیاری ایران به کشورهای مختلف نظیر عراق، تاجیکستان، ازبکستان و برخی کشورهای اروپایی خبر داد و گفت: امروز ایران به یکی از تولیدکنندگان پیشرفته تجهیزات آبیاری تبدیل شده و تولیدات داخلی ما در این حوزه در کشورهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در پایان نشست، دکتر نیازی تأکید کرد که نشست‌های این‌چنینی به همفکری و تبادل نظر در خصوص چالش‌ها و فرصت‌های موجود کمک می‌کند. وی گفت: هدف از این جلسات، بررسی وضعیت موجود و یافتن راه‌حل‌هایی برای مشکلات منابع آبی کشور است. با همکاری کشاورزان، مسئولان و رسانه‌ها، می‌توانیم به نتایج مثبتی در راستای ارتقای بهره‌وری و تأمین امنیت غذایی دست یابیم.

وی همچنین از همه مسئولان و بهره‌برداران خواست که در این مسیر، همچنان همکاری و مشارکت خود را حفظ کنند تا بتوانند به اهداف برنامه هفتم توسعه در زمینه کشاورزی و آب و خاک دست یابند.

در این نشست، تمامی شرکت‌کنندگان بر لزوم همفکری بیشتر برای رسیدن به راه‌حل‌های عملی و اجرایی در بخش کشاورزی تأکید کردند و اعلام کردند که این اقدامات به‌ویژه در شرایط فعلی که منابع آب محدود است، بسیار حائز اهمیت است.

انتهای پیام/*

1 2 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x