دکتر رضا فدایی: واکسیناسیون بهترین ابزار برای جلوگیری از مصرف بی رویه آنتی بیوتیک

دکتر رضا فدایی: واکسیناسیون بهترین ابزار برای جلوگیری از مصرف بی رویه آنتی بیوتیک

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری احوال نیوز، امروز چهارشنبه ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۳ نشست خبری، با دکتر پژمان عقدک، رئیس روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دکتر علی پارسا، معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان، دکتر رضا فدایی، مسئول گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دکتر بهروز عطایی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و متخصص عفونی، دکتر حمید سلگی، متخصص باکتری شناسی پزشکی، و متخصصین بیماریهای عفونی و گرمسیری و بیماری های واگیر دار و مسئولین و کارشناسان معاونت های بهداشتی، درمان، غذا و دارو، به مناسبت هفته اطلاع رسانی مهارت مقاومت میکروبی ،در محل سالن جلسات ریاست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.

دکتر رضا فدایی، مسئول گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اظهار کرد: فرهنگ سازی در خصوص پیشگیری از بیماری ها، می تواند اصلی ترین قدم برای جلوگیری از مصرف آنتی بیوتیک ها و مقاومت آن ها باشد.

دکتر رضا فدایی، مسئول گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، افزود: آنتی بیوتیک ها قادر به درمان سرماخوردگی، کرونا و آنفلوانزا نیستند، استفاده خودسرانه و نادرست از داروهای ضد میکروبی می تواند عامل اصلی بروز مقاومت میکروبی باشد.

مسئول گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ادامه داد: آنتی بیوتیک‌ها داروهایی هستند که میکروب‌ها را از بین می‌برند ولی میکروب‌ها نیز به طور طبیعی به دنبال راهی برای زنده ماندن و مقاومت هستند ؛ در نتیجه مصرف بی‌رویه آنتی بیوتیک مساوی با مقاومت سریعتر باکتری‌هاست، و نتی بیوتیک‌ها در بیماری‌های ویروسی کارساز نیست.

دکتر رضا فدایی، مسئول گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، گفت: واکسیناسیون مهم‌ترین رکن پیشگیری از بیماری‌ها است و اگر به موقع ، ۱۱ نمونه واکسن در چهارچوب برنامه سلامت تزریق گردد از ابتلای به بیماری‌ها پیشگیری شده و با این کار دیگر نیازی به مصرف آنتی بیوتیک نیست .

دکتر رضا فدایی، در ارتباط با تبلیغات سو بر علیه واکسیناسیون اظهار کرد: تبلیغات سو بر علیه واکسیناسیون نادرست است و بزرگترین ضربه در برابر میکروب‌ها و عوامل بیماری‌زا واکسیناسیون است زیرا بخشی از بیماری‌ها نظیر دیفتری، سیاه سرفه ، پنومونی ، کزاز و … میکروبی‌اند.

دکتر علی پارسا، معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان، اظهار کرد: هفته اطلاع‌رسانی مقاومت میکروبی از ۲۸ آبان تا ۴ آذر برای اطلاع‌رسانی سازمان جهانی، از مقاومت میکروبی میان ۱۰ مسئله خطرناک در جهان است. اولین روز این هفته با عنوان مشارکت همگانی برای حفظ اثربخشی داروهای ضدمیکروبی و دومین روز، مدیریت پسماند برای حفاظت محیط‌زیست از میکروب‌های مقاوم نام‌گذاری شده است.

دکتر علی پارسا، روز شمار هفته اطلاع رسانی مهار مقاومت میکروبی را به ترتیب این گونه اعلام کرد.

 دوشنبه ۲۸ آبان: مشارکت همگانی برای حفظ اثربخشی داروهای ضدمیکروبی

 سه‌شنبه ۲۹ آبان: مدیریت پسماند برای حفاظت محیط زیست از میکروبهای مقاوم

 چهارشنبه ۳۰ آبان: پیشگیری از عفونت، پیشگیری از مقاومت میکروبی 

پنجشنبه ۱ آذر: دامپزشکی و مصرف مسئولانه برای حفظ اثربخشی داروهای ضدمیکروبی

 جمعه ۲ آذر: مصرف منطقی برای حفظ اثربخشی داروهای ضدمیکروبی

 شنبه ۳ آذر: رسالت رسانه برای حفظ اثربخشی داروهای ضدمیکروبی

 یکشنبه ۴ آذر: پژوهش و فناوری برای حفظ اثربخشی داروهای ضدمیکروبی

دکتر علی پارسا، معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان، ادامه داد: آنتی بیوتیک تنظیمات داخلی میکروب را به هم می‌ریزد پس میکروب با ماده‌ای آن را می‌کشد. در یک مقطع سی ساله ۶۰ آنتی بیوتیک وارد شد و بیش از ۴۵ درصد آنها بلا استفاده قرار گرفته‌اند، زیرا میکروب‌ها قوی شده‌اند. ۱ میلیارد دلار برای ساخت آنتی بیوتیک نیاز است و ما در برابر میکروب‌ها خلع سلاح شدیم.

دکتر علی پارسا، در رابطه با شعار سال جدید گفت: : شعار امسال آموزش بدهیم، حمایت کنیم و عمل‌کنیم، اعلام کرد و افزود: میکروب‌های مقاوم به دارو قابل دیدن نیستند اما مبتلایان آنها قابل دید هستند، با پرهیز از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک‌ها از مقاوم شدن میکروب‌ها جلوگیری می‌شود. دکتر علی پارسا، معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان، تصریح کرد: تجویز و اقدام دارویی، باید توسط پزشکان کنترل و احصا گردد زیرا این خود راهی برای کنترل و ایجاد مقاومت دارویی است.

دکتر بهروز عطایی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و متخصص عفونی، در ارتباط با مقاومت های میکروبی، اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار، در سال ۲۰۲۲ ، ایران بالاترین آمار در مصرف آنتی بیوتیک ها در جهان را دارد چرا که ۵۰ درصد نسخ حاوی آنتی بیوتیک ها می باشند.

دکتر بهروز عطایی، ادامه داد: بایستی برای حفظ داروهای ضد میکروبی همگام و متحد شویم، زیرا استفاده صحیح و به جا از آنتی بیوتیک ها یک مسئولیت همگانی است و باید از درمان خودسرانه با آنتی بیوتیک ها خودداری نماییم. بگذارید آنتی بیوتیک ها همچنان اثر بخش باشند، هرگز آنتی بیوتیک ها را بدون تجویز پزشک مصرف نکنید.

در پایان دکتر رضا فدایی، مسئول گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در پاسخ به سوال خبرنگار پایگاه خبری احوال نیوز، مبنی بر این که واکسیناسیون و واکسن آنفولانزا ، چه مقدار می تواند مصرف آنتی بیوتیک ها را کم کند، اظهار کرد: واکسیناسیون بهترین و مهمترین ابزار برای جلوگیری از مصرف بی رویه آنتی بیوتیک است، شستشوی منظم دست ها، با آب و صابون می تواند از گسترش عفونت ها بخصوص میکروبهای مقاوم به درمان پیشگیری نماید، و با رعایت اصول پیشگیری و واکسیناسیون به موقع از گسترش میکروبهای مقاوم می توانیم جلوگیری کنیم. دکتر رضا فدایی، در رابطه با فرهنگسازی در خصوص پیشگیری تصریح کرد: در این راستا فرهنگ سازی در خصوص پیشگیری از بیماری ها، می تواند اصلی ترین قدم برای جلوگیری از مصرف آنتی بیوتیک ها و مقاومت آن ها باشد. با رعایت اصول پیشگیری و واکسیناسیون به موقع از گسترش میکروبهای مقاوم می توانیم جلوگیری کنیم.

دکتر رضا فدایی، مسئول گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، گفت: آنتی بیوتیک ها قادر به درمان سرماخوردگی، کرونا و آنفلوانزا نیستند، استفاده خودسرانه و نادرست از داروهای ضد میکروبی می تواند عامل اصلی بروز مقاومت میکروبی باشد.

علیرضا اقتصاد

انتهای پیام/*

نظرات
0 0 رای
Article Rating
اشتراک
اطلاع از
guest
0 Comments
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات
0
لطفا اگر نظری دارید برای ما ارسال کنید.x