خبر فوری۲۴ دقیقه پیش
اجتماعی کد خبر: ۱۰۵,۴۳۹

هرجا معلولان حضور یافته اند، قدرتمند ظاهر شده اند

هرجا معلولان حضور یافته اند ، قدرتمند ظاهر شده اند به گزارش پایگاه خبری احوال نیوز: درنشست خبری با هیئت اجرایی هفتمین جشنواره ملی…

نویسنده: مهرناز آزاد انتشار: شهریور ۱۹, ۱۴۰۳ بروزرسانی: شهریور ۱۹, ۱۴۰۳ بازدید: ۲

هرجا معلولان حضور یافته اند ، قدرتمند ظاهر شده اند

به گزارش پایگاه خبری احوال نیوز: درنشست خبری با هیئت اجرایی هفتمین جشنواره ملی رسانه‌ای معلولان کشور دوشنبه ۱۹ شهریور ماه ۱۴۰۳ در مجتمع فرهنگی مطبوعاتی استان اصفهان از پوستر جشنواره رونمایی شد.

در ابتدا حامدایزدی از اعضا هیئت اجرایی، با تشکر از حضور خبرنگاران در این نشست گفت: سال ۱۳۹۷ این جشنواره با حضور نمایندگان ۲۷ استان و دریافت ۱۴۰۰ اثر کلید خورد.
در دومین دوره ای جشنواره در سال ۱۳۹۸ تعداد۶۲۵ اثر از ۱۲۹ شرکت کننده در۱۴ بخش و در سال ۱۳۹۹ ، ۵۸۰ اثر از سراسر کشور به دست ما رسید.
وی با اشاره به اینکه در جشنواره چهارم در سال ۱۴۰۰ تغییراتی درساختار ایجاد شد گفت: جشنواره چهارم با هدف تاثیرگذاری بیشتر از شرکت کنندگان خواسته شد با ارسال عکس و فیلم به جشنواره محتوایی بهتر ببخشند که به همین دلیل اگر چه کیفیت جشنواره به لحاظ دریافت این آثار بالاتر رفت کمیت آن دچار مشکل شد و با حضور ۲۷ استان و ۳۰۷ اثر از ۱۰۳ شرکت کننده جشنواره به کار خود پایان داد.
ایزدی در ادامه گزارش خود گفت: جشنواره پنجم با شعار “رسانه به توان فرهنگ” در مهرماه ۱۴۰۱ آغاز به کارکرد و ۶۱۷ اثر از ۲۰۱ شرکت کننده از سراسر کشور بررسی گردید.
در این جشنواره ۱۰۶ شرکت کننده معلول و ۹۵ شرکت کننده غیر معلول با آثاری در حوزه بررسی مشکلات معلولان شرکت کردند.
این عضو شورای سیاست گذاری جشنواره درادامه افزود: جشنواره ششم در خردادماه ۱۴۰۲ آغاز و در مهرماه با حضور ۱۰۳ شرکت کننده غیر معلول و ۱۱۷ شرکت کننده معلول با ۵۸ برگزیده در ۱۳ بخش به کار خود پایان داد.
وی در پایان با اشاره به اینکه اختتامیه جشنواره هفتم را در آبانماه ۱۴۰۳ خواهیم داشت اظهارامیدواری کرد که با اطلاع رسانی و همت رسانه ها بتوانیم شاهد حضور حداکثری معلولین دراین گردهمایی بزرگ بوده و شاهد آثار چشمگیری باشیم.

در بخش دوم خانم سیده ساجده رضوی زاده از دیگر اعضا هیئت اجرایی جشنواره نیز با تشکر از حضور خبرنگاران در این نشست گف :جشنواره در دوبخش انجام می گیرد،در بخش اصلی جشنواره،(ویژه معلولان) آثار در ۱۰ رشته پذیرش می شود که شامل: مقاله اجتماعی، گزارش مکتوب ،گزارش تصویری ،فن بیان ،کاریکاتور،عکس سوژه‌ای، فیلم و کلیپ کوتاه ،داستان کوتاه ،شعر ،مصاحبه مکتوب و مصور و یک “ایده برای یک فیلم” است.

در بخش جنبی جشنواره نیز ، افراد رسانه‌ای که معلولیت ندارند می‌توانند در قالب های:گزارش مکتوب ،گزارش مصور،عکس خبری ، مصاحبه مصور ،مصاحبه مکتوب ،فیلم و کلیپ کوتاه ،”یک ایده برای یک فیلم” ،اینفوگرافیک شرکت کنند.

رضوی زاده یادآوری نمود:آثار ارسالی نباید در دوره‌های قبلی جشنواره معلولان ارائه شده باشد و هر فرد می‌تواند در هر بخش، حداکثر سه اثر ارسال نماید. ضمنا مهلت ارسال آثار تا پایان وقت اداری ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ می‌باشد وکلیه آثار باید به صورت فایل و به شماره همراه ۰۹۰۳۱۸۴۹۸۷۹ ارسال گردد.

وی در ادامه گفت :برگزیدگان هر رشته در سه رده مورد تقدیر قرار خواهند گرفت همچنین آثارارسالی، الزاماً نباید در رسانه‌ای منتشر شده باشد ولی انتشار آن در یک رسانه رسمی دارای امتیاز ویژه خواهد بود .
این عضو اجرایی درپایان گفت: یادآوری می کنم که داوران آثار از بهترین و مجرب‌ترین افراد متناسب با رشته مربوطه خواهد بود و داوری تعدادی از آثار نیز به رای عموم شرکت کنندگان گذاشته خواهدشد.
محورهای محتوایی آثارنیز بطور کلی شامل توانمندی‌ها و مشکلات معلولان ، مناسب سازی فرهنگی و فیزیکی برای معلولان ، معلول و چالش‌های خانوادگی ، اشتغال و استقلال مالی معلولان می باشد.

در بخش سوم نشست منصور گلناری دبیر جشنواره با اشاره به اینکه این جشنواره سه هدف را دنبال می کند، ابتدا اثبات توان و انرژی خوب جامعه معلولان به خودشان، سپس به جامعه و در نهایت به مسئولان گفت: بنابراین انتظار می رود که رسانه ها با پوشش خبری و همکاری و اطلاع رسانی این جشنواره را حمایت کنند و آن را از خود بدانند و آن را خیلی باارزش تر از سایر رویدادهای خبری دانسته و تلاش کنند معلولان بیشتر و بهتر دیده شوند.
شاید به این وسیله مورد حمایت بیشتری از سوی مسئولان قرارگیرند.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: انتظار ما این است که با وجود تلاشی که جشنواره برای معلولان می نماید آنها نیز با حضور پررنگ خود در این رویداد شرکت نموده و خودشان و استعدادها و توانمندی هایشان را باور کنند.
گلناری با بیان این مطلب که با وجود گذشت هفت دوره از برگزاری این جشنواره ملی هنوز دبیرخانه نتوانسته مکانی داشته باشد و همچنان دفتر آن در خانه تعدادی از معلولان و جلسات آن بیشتر در فضای سبز و پارک ها انجام‌می گیرد گفت : امیدوار است مسئولان باتوجه به اینکه این جشنواره بی وقفه حتی در دوران کرونا به کار خود ادامه داد و با استقبال خوبی روبرو بوده است بیشتر حمایتش کنند.
وی با اشاره به افزوده شدن بخش ایده برای یک فیلم گفت: یکی از بزرگترین ویژگی های این جشنواره تولید و تربیت نیروهای جدید رسانه ایست، وی ادامه داد در ابتدا ما معلولینی داشتیم که حتی نمی توانستند بنویسند اما در هر دوره ارتقا یافته و کم کم به خبرنگاران و داستان نویسان خبره تبدیل شده و در جشنواره ها حائز رتبه شده و حتی امسال و در این جشنواره تعدادی از آنها به داوران اضافه شده اند.
گلناری در بخش پایانی صحبت هایش گفت: به دلیل وسعت جغرافیایی کشور و سختی مسیرها برای آمد و رفت معلولین سال گذشته طرحی به بهزیستی و ارشاد ارائه شد که درآن کشور به چهار منطقه تقسیم شد تا در چهار فصل در مراکز چهار استان شهرهای مشهد، تبریز ، کرمان و اهواز جشنواره اجرا و سپس برگزیدگان در جشنواره استان اصفهان شرکت کنند که به دلایل اتفاقات مختلف بخصوص شهادت ریاست محترم جمهور رئیسی و هیئت همراه این طرح نیز ناتمام ماند وامیدواریم سال آینده عملیاتی گردد.

درپایان از پوستر هفتمین جشنواره ملی رسانه‌ای معلولان کشور با حضور جمعی از فرهیختگان و اهالی رسانه رونمایی شد.

گزارش تصویری

انتهای پیام/*

مهرناز آزاد

0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x