خبر فوری۲۴ دقیقه پیش
اجتماعی کد خبر: ۱۳۸,۰۴۲

بهره‌برداری از سامانه جامع، تصمیم‌گیری‌های ملی در حوزه پسماند را تسهیل می‌کند

بهره‌برداری از سامانه جامع، تصمیم‌گیری‌های ملی در حوزه پسماند را تسهیل می‌کند به گزارش خبرنگار پایگاه خبری احوال نیوز : غلامرضا ساکتی اظهار کرد:…

نویسنده: Amir hossein Jamshidi انتشار: تیر ۱۸, ۱۴۰۵ بروزرسانی: تیر ۱۷, ۱۴۰۵ بازدید: ۱۲

بهره‌برداری از سامانه جامع، تصمیم‌گیری‌های ملی در حوزه پسماند را تسهیل می‌کند

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری احوال نیوز :

غلامرضا ساکتی اظهار کرد: این کارگروه تخصصی ذیل اتحادیه سازمان‌های خدمات شهری کشور و با مشارکت کارشناسان و مدیران حوزه‌های برنامه‌ریزی، فناوری اطلاعات، آموزش و مدیریت سازمان‌های پسماند از شهرهای مشهد، قم، کرج، یزد، اصفهان، شیراز و تهران در اصفهان تشکیل شده است.

وی افزود: در این نشست تخصصی، چند محور مهم به‌صورت ویژه در دستور کار قرار دارد که مهم‌ترین آن، جمع‌بندی شرح خدمات سامانه جامع مدیریت پسماند است؛ چراکه امروز اطلاعات و داده‌ها، پایه و اساس هرگونه برنامه‌ریزی در حوزه‌های مختلف مدیریت پسماند به شمار می‌روند و لازم است در سطح کشور به وحدت رویه و انسجام اطلاعاتی دست پیدا کنیم.

رئیس کارگروه تخصصی پسماند اتحادیه سازمان‌های خدمات شهری کشور ادامه داد: هدف ما این است که بتوانیم یک سامانه جامع در سطح ملی طراحی و تدوین کنیم تا همه شهرها بر مبنای یک ساختار مشخص و یکپارچه، داده‌ها و اطلاعات مورد نیاز خود را ثبت، پایش و تحلیل کنند و در نهایت امکان تولید محتوا، تصمیم‌سازی و برنامه‌ریزی دقیق‌تر در حوزه مدیریت پسماند فراهم شود.

ساکتی با اشاره به تفاوت سطح توانمندی مالی و زیرساختی شهرداری‌ها تصریح کرد: طبیعی است که شهرها از نظر امکانات مالی، فنی و زیرساختی شرایط یکسانی ندارند، اما رویکرد این کارگروه آن است که نسخه‌ای واحد برای کل کشور تهیه شود تا همه شهرها بتوانند از آن بهره‌مند شوند. به همین دلیل از کلان‌شهرها و شهرهای منتخب دعوت شده تا نیازهای مختلف شهرها احصا و در یک چارچوب مشترک جمع‌بندی شود.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه تأمین مالی نیز قطعاً شهرهایی که با محدودیت منابع مواجه هستند، نیازمند حمایت خواهند بود و در این زمینه اتحادیه سازمان‌های خدمات شهری کشور و مجموعه‌های مرتبط در وزارت کشور می‌توانند نقش پشتیبان و تسهیل‌گر داشته باشند. ممکن است بخشی از هزینه‌های اولیه از طریق اتحادیه تأمین شود و در ادامه، متناسب با خدمات و پشتیبانی ارائه‌شده، سازوکارهای لازم برای مشارکت شهرها پیش‌بینی شود.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان درباره زمان‌بندی این طرح نیز گفت: این نشست تخصصی از سه‌شنبه نهم تیر آغاز شده و تا روز پنجشنبه ادامه خواهد داشت و جمع‌بندی نهایی مباحث در پایان نشست انجام می‌شود.

ساکتی با بیان اینکه در حال حاضر ماژول‌ها و سامانه‌های مختلفی در حوزه مدیریت پسماند در کشور به‌صورت پراکنده تولید شده است، گفت: سامانه جامع مدیریت پسماند شهری دارای بخش‌ها و ماژول‌های متعددی است که شاید نزدیک به ۲۰ ماژول را شامل شود. این ظرفیت‌ها و سامانه‌های موجود باید به‌دقت پایش، بررسی و جمع‌بندی شوند.

وی اضافه کرد: بر اساس برآورد اولیه، احتمالاً در گام نخست بین دو تا پنج ماژول از این سامانه زودتر به مرحله آمادگی برسد تا از طریق اتحادیه سازمان‌های خدمات شهری کشور برای تولید نهایی و بهره‌برداری در اختیار شهرها قرار گیرد.

رئیس کارگروه تخصصی پسماند اتحادیه سازمان‌های خدمات شهری کشور تأکید کرد: جمع‌بندی این کارگروه تخصصی پس از نهایی شدن، به اتحادیه مربوطه ارائه خواهد شد تا تصمیم‌گیری نهایی در سطح ملی انجام شود و زمینه اجرای یک سامانه واحد و قابل استفاده برای همه شهرهای کشور فراهم آید.

امیر حسین جمشیدی

انتهای پیام/*

0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x