امیرحسین پرورش: مسجد باید در برابر هجمه‌های فرهنگی، پایگاه تربیت نسل جدید باشد

امیرحسین پرورش: مسجد باید در برابر هجمه‌های فرهنگی، پایگاه تربیت نسل جدید باشد

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری احوال نیوز ،

با پایان یافتن ایام فراغت تابستان و آغاز سال تحصیلی، فصل تازه‌ای از «آخرهفته‌های آموزشی تربیتی» در ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان رقم خورده است؛ برنامه‌هایی که از ابتدای مهرماه با هدف ارتقای مهارت‌های تخصصی فعالان، مربیان و مدیران کانون‌ها آغاز شده و در روزهای سه‌شنبه تا پنج‌شنبه هر هفته در مجتمع فرهنگی صائب میزبان صدها علاقه‌مند است.
این دوره‌ها با حضور اساتید برجسته استانی و کشوری در حوزه‌های تربیت، سرود، کتابخوانی، فضای مجازی، برنامه‌ریزی فرهنگی و هویت‌یابی نوجوانان برگزار می‌شود.
از جمله برنامه‌های شاخص می‌توان به «صفر تا صد جذب نوجوانان به مجموعه فرهنگی»، دوره «مربیگری سرود» سطح ۱ و ۲، دوره تخصصی «مروجین کتاب»، کارگاه «۴۰ تیکه کار فرهنگی تشکیلاتی»، دوره «کنشگری فعالان فرهنگی در اینستاگرام»، کارگاه «طراحی بوم عملیات‌های فرهنگی»، سلسله نشست‌های «ایستادن در آستانه»، کلاس‌های آموزشی متسابقین مسابقات قرآنی مدهامتان، رویدادهای «مربیگری در هزاره سوم» و «از کنترل تا ارتباط» و دوره تربیت مربی «راهی نو» اشاره کرد.

جذب هدفمند نوجوانان؛ اولویت محوری مساجد
«امیرحسین پرورش» سرپرست ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان با تأکید بر اینکه نوجوانان سرمایه‌های آینده کشورند، گفت:
مسجد باید در برابر هجمه‌های فرهنگی، پایگاه تربیت نسل جدید باشد و با برنامه‌ریزی هدفمند نوجوانان را به محیط‌های فرهنگی جذب کند.
وی به برگزاری دومین همایش «صفر تا صد جذب نوجوانان» با حضور بیش از ۱۷۰ فعال فرهنگی اشاره کرد و افزود:
این همایش با تمرکز بر شیوه‌های ورود به مدرسه، تعامل با مدیران، اصول جذب، مصاحبه با متربیان و طراحی افق آینده مجموعه‌ها برگزار شد. حمایت از اجرای طرح‌های دانش‌آموزی، ارائه بسته‌های محتوایی، آموزش کامل مربیان و همراهی مشاور تخصصی از مزایای این دوره است.

مهارت‌افزایی مربیان در حوزه هنر، کتاب و فضای مجازی
دوره تخصصی «مربیگری گروه سرود» با تدریس سیدرضا آیتی و در قالب هفت جلسه، شرکت‌کنندگان را با مبانی تئوری موسیقی، سلفژ، جمع‌خوانی و مدیریت اجرای زنده آشنا می‌کند.
در حوزه کتابخوانی نیز دوره «مروجین کتاب» سطح ۱ و ۲ با تدریس محمدرضا رهبری، به نقش کتابداران مسجدی در ترویج صحیح مطالعه می‌پردازد و شرکت‌کنندگان طی ۱۲ ساعت آموزش‌های عملی و رسانه‌ای دریافت می‌کنند.
همچنین دوره «کنشگری فعالان فرهنگی در فضای مجازی اینستاگرام» با ۵ جلسه آموزشی، شرکت‌کنندگان را به راه‌اندازی حرفه‌ای یک پیج فرهنگی، تحلیل محتوای وایرال، رمزگشایی الگوریتم ۲۰۲۵، تولید محتوای حرفه‌ای و استفاده از هوش مصنوعی مجهز می‌کند.

چهل‌تیکه کار فرهنگی و بوم‌نویسی عملیات‌ها
به منظور رفع چالش‌های رایج مجموعه‌ها، دوره کاربردی «۴۰ تیکه کار فرهنگی تشکیلاتی» و کارگاه «بوم‌نویسی عملیات‌های فرهنگی» با تدریس حمید درسی و مجتبی فرهنگ برگزار شد.
این دوره با حضور ۱۰۰ فعال مسجدی و با محورهایی چون طراحی عملیات محله‌محور، جذب و انسجام نیرو، مدیریت چالش‌ها و سازماندهی گروه‌های فرهنگی برگزار گردید.

تقویت مدیریت راهبردی در مسجد
پرورش در بخش دیگری از سخنان خود، به برگزاری دوره «راهبردنگاری مجموعه‌های فرهنگی و تربیتی» اشاره کرد و گفت:
مجموعه‌های فرهنگی برای پیشبرد فعالیت‌ها نیازمند برنامه راهبردی روشن هستند. در این دوره، مبانی سیاست‌گذاری فرهنگی، تدوین چشم‌انداز، تحلیل SWOT و طراحی تاکتیک‌های اجرایی آموزش داده می‌شود.
وی افزود: این دوره امتداد زنجیره توانمندسازی بچه‌های مسجد است و نقش مهمی در اثربخشی برنامه‌های مجموعه‌های فرهنگی دارد.

سه رویداد تربیتی برای خانواده، معلمان و نوجوانان
در ادامه برنامه‌های پاییزی، سه کارگاه ویژه والدین، معلمان و نوجوانان با عنوان «آخر هفته‌ای پرانرژی» در مجتمع فرهنگی صائب برگزار شد.
این سه کارگاه شامل رویداد «از کنترل تا ارتباط»، نشست «پژواک معلمان در کلاس‌های فردا» و دوره «دختران ارزش‌آفرین، نوجوان کنشگر» بود که با حضور دکتر هادی زینعلی برگزار شد.
پرورش در این‌باره گفت:
تحولات تربیتی هزاره سوم جدی است و خانواده، مدرسه و مسجد باید مهارت‌های جدید ارتباطی و تربیتی را بیاموزند تا نقش خود را در هویت‌سازی نوجوانان تقویت کنند.

آغاز دوره جامع «راهی نو»
یکی از مهم‌ترین برنامه‌های امسال، دوره ۲۴ ساعته «راهی نو؛ توانمندسازی و تربیت مربی نوجوان» است که از ۲۸ آبان آغاز می‌شود.
این دوره با حضور اساتید برجسته حوزه نوجوان همچون دکتر احمد عابدی، علیرضا دوستانی، دکتر احسان شاهپیری و دیگر اساتید، به موضوعاتی مانند هویت‌یابی، تیپ‌شناسی، تربیت جنسیتی و مدیریت چالش‌های روان‌شناختی می‌پردازد.

نخستین کارگاه این دوره با موضوع «تربیت جنسی نوجوان» به‌صورت تفکیک‌شده برای مربیان برادر و خواهر برگزار شد.

علیرضا اقتصاد

انتهای پیام /*

نظرات
0 0 رای
Article Rating
اشتراک
اطلاع از
guest
0 Comments
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات
0
لطفا اگر نظری دارید برای ما ارسال کنید.x