ماجرای غفلتی که منجر به سرقت شد
همین که با همسرم از منزل خارج شدم و خواستم در خودرو را باز کنم که ناگهان دیدم شیشه سمت راننده شکسته شده و کیفی که روی صندلی گذاشته بودم هم به سرقت رفته است. برای لحظه ای خشکم زد. هرچه به اطرافم نگاه کردم کسی را ندیدم.
نزدیک های غروب بود و تازه از سرکار آمده بودم و می خواستم ماشینم را داخل پارکینگ منزلم ببرم که همسرم به گوشیم زنگ زد و گفت: « ماشین را توی پارکینگ نگذار و بیا یک چای بخور تا برای خرید برویم بیرون» من هم ماشین را کنار در منزل پارک کردم و دزد گیر را به صورت بی صدا زدم و بعد به منزل رفتم. وارد منزل که شدم همسرم چای را آماده کرده بود، چای را خوردم و به دست و صورتم آبی زدم و بعد هر دو با هم آمدیم بیرون اما همین که پایمان را به بیرون از منزل گذاشتیم و خواستم در خودرو را باز کنم با صحنه غافلگیر کننده ای مواجه شدم، شیشه سمت راننده کاملاً شکسته شده و خُرده های شیشه روی زمین ، صندلی و کف خودرو ریخته بود.
برای لحظه ای خشکم زد و نمی دانستم چه کنم هرچه به اطرافم نگاه کردم کسی را ندیدم، حتی پرنده هم پر نمی زد، تمام کسانی که موقع رفتن من به منزل در آن حوالی بودند حالا دیگر رفته بودند. همسرم که از دیدن این صحنه شوکه شده بود دست و پایش به لرزیدن افتاده بود و دچار تپش قلب شد مجبور شدم به جای خرید او را به بیمارستان ببرم و دستم تا پاسی از شب بند بود.
آن قدر حواسم به خاطر این موضوع مشغول بود که وقتی در بیمارستان بودم تازه یادم افتاد که چه بلایی بر سرم آمده و من موقعی که می خواستم برای خوردن چای به منزل بروم کیف حاوی مدارکم را به خیال اینکه زود بر می گردم و در این فاصله اتفاقی نمی افتد از داخل خودرو برنداشته بودم.
البته این تنها بی احتیاطی من نبود و من یک بی احتیاطی دیگر هم مرتکب شده بودم و دزدگیر ماشین را با دکمه بی صدای آن قفل کرده بودم و به احتمال زیاد کسی که در آن حوالی بود و از بی صدا بودن دزدگیر خودرو خبر داشت وسوسه شده و اقدام به شکستن شیشه خودرو و سرقت کیف آن کرده است.
آخر شب پس از اینکه همسرم را از بیمارستان ترخیص کردم به کلانتری محل رفته و ماجرا را تعریف و شکایتی تنظیم کردم. سرانجام با تلاش ماموران زحمت کش فراجا کمتر از یک ماه بعد از ماجرا سارق داخل خودرویی که در حوالی منزلم اقدام به سرقت های متعددی کرده بود دستگیر شد اما ماموران در بازرسی از مخفیگاه متهم کیف و مدارکم را پیدا نکرده بودند. البته بعداً متوجه شدم این فرد غیر از من خودروی بیش از ۴۰ نفر را مورد دستبرد قرار داده و یکی از شاکیان می گفت موقعی که از بانک ۲۰ میلیون وام گرفته و آن را داخل خودرو قرار داده بود و برای یک لحظه از ماشین پیاده شده تا از مغازه چیزی بخرد همین بی احتیاطی باعث شده بود تا سارق از فرصت استفاده کرده و پولهایش را به سرقت ببرد.
درست است که سارق دستگیر شده و به سزای عملش رسید اما کیف مدارکم هرگز برنگشت، ضررو زیان نصب شیشه جدید خودرو روی دستم افتاد و از همه مهمتر همسرم دچار ناراحتی قلبی در اثر استرس و شوک وارده شد. این اتفاق درس بزرگی به من داد که حتی برای لحظه ای از گذاشتن خودرو در بیرون پارکینگ خودداری کنم و در صورت ضرورت از گذاشتن کوچکترین و کم ارزش ترین وسایل در داخل آن پرهیز کرده و حتما و فرمان مجهز به قفل فرمان و قفل پدال و … کنم و دزد گیر را به صورت آژیر صدا دار بزنم. ای کاش آن روز هم این بی احتیاطی ها را نکرده بودم و ای کاش از سارقانی که در کمینم نشسته بودند غافل نمی شدم و ای کاش برای یک لحظه به منزل رفتن کیف مدارکم را در خودرو رها نمی کردم….
داستانی که از نظرتان گذشت، ماجرای واقعی از پرونده یک سرقت داخل خودرو بود که براساس اظهارات مالباخته تنظیم شده است. تحقیقات صورت گرفته از اخبار و گزارش های چاپ شده و انتشار یافته از طریق رسانه ها نشان می دهد که در سرقت های داخل خودرو سارقان به راحتی و در سریع ترین زمان اقدام به تخریب شیشه و بردن وسایل، وجوه نقد و مدارک با ارزش مالباختگان می کنند و این عمل را در فرصتی بسیار کوتاه انجام داده و با یک موتورسیکلت به سرعت از محل متواری می شوند.
همچنین تحقیقات صورت گرفته از مجرمان دستگیر شده هم نشان می دهد، رمز موفقیت سارقان در این گونه سرقت ها تنها بی احتیاطی و عدم توجه مالباختگان به رعایت اصول ایمنی در نگهداری وسایل خود است. پس بیاییم بیشتر مراقب اطرافمان باشیم و یادمان نرود که هر لحظه که خودرو را پارک کرده و از آن پیاده می شویم، سارقی در کمین ما نشسته تا از غفلت و بی احتیاطی ما سوءاستفاده کند.
در ادامه توجه شما را به چند توصیه پلیس اصفهان که از سوی اداره آموزش همگانی معاونت اجماعی این پلیس در خصوص پیشگیری از این گونه سرقت ها تهیه شده جلب می کنیم:
۱- از پارک و رها کردن خودرو در اماکن تاریک و نامناسب و خلوت خودداری کنید.
۲- هنگام ترک خودرو از بسته بودن در ها، بالا بودن شیشه ها و قفل بودن صندوق عقب مطمئن شوید.
۳- از قراردادن وجوه نقد، مدارک و اسناد ، کیف دستی، دسته چک، انگشتر و هرچیز با ارزش و قیمتی در رو و زیر صندلی خودرو و و حتی درون داشبورد خودرو جداً خودداری کنید.
۴-در صورت داشتن پخش های جدید پنل آن را جدا کرده و همراه خود ببرید زیرا این کار موجب می شود سارقان کمتر به سراغ پخش های بدون پنل یا اصطلاحاً خالی بروند.
۵- بر روی اتومبیل خود از دزدگیرهای با کیفیت بالا و ضمانت دار استفاده و هنگام ترک خودرو از قفل کردن خودرو با قسمت بی صدای دزدگیر خودداری کنید.
۶-شماره سریال پخش خود را همیشه همراه داشته باشید تا اگر به سرقت رفت بتوانید با ارائه آن به پلیس سریع تر به اموال مسروقه خود دست پیدا کنید.
۷- سعی کنید برای توقف های طولانی از پارکینگ های عمومی سطح شهر استفاده و هیچ گاه برای یک لحظه کوتاه هم شده خود رو را به صورت روشن و یا با در باز در کنار منزل رها نکنید.
۸- در صورت بروز تصادف و پیاده شدن از خودرو برای بررسی صحنه مراقب اشیای داخل آن باشید، زیرا سارقان از این فرصت بهترین استفاده را برای سرقت وسایل شما خواهند کرد.
۹- از قرار دادن کیف و مدارک با ارزش در صندلی شاگرد خودرو و باز کردن شیشه آن خودداری کنید زیرا هنگام توقف در پشت چراغ قرمز ها سارقان با استفاده از موتورسیکلت به سرعت از این فرصت استفاده می کنند.
۱۰- هنگام پارک کردن خودرو و ترک آن به اطراف خود نگاه کرده و از عدم وجود افراد مشکوک مطمئن شوید و به اطلاع ۱۱۰ در صورت مشکوک شدن به پرسه زدن افراد ناشناس و غریبه در محل موضوع را از طریق شماره تلفن پلیس برسانید.
حمید رضا محمدی
انتهای پیام/*