
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری احوال نیوز، پیش از ظهر یکشنبه، بیست و سوم مهر ماه ، در محل سالن نهاد ، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، با حضور دکتر محمود اعتباری، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، و دکتر رضا اطمینانی ، متخصص تغذیه و رژیم درمانی ، و مشاور اجرائی معاونت غذا و دارو ، در نشست خبری به مناسبت روز جهانی غذا ، در حضور اصحاب رسانه ، با اشاره به اهمیت غذا و تأمین سلامت موادغذایی، توضیحات لازم را به اصحاب رسانه اعلام و در این نشست خبری ، دکتر محمود اعتباری، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، بیان کرد: همه ی مردم به فراورده های دارویی مکمل و غذائی که مصرف و یا عرضه می شود حساس باشند.دکتر محمود اعتباری، افزود: تأمین غذا در جهان یکی از چالشهای بزرگ کشورهای مختلف است، که با وضعیت اقتصادی کشورها هم تأمین و هم سلامت موادغذایی تحت تأثیر قرار میگیرد.

دکتر محمود اعتباری، اظهار داشت: در تأمین مواد غذایی ارگانهای مختلفی نقش دارند و با نظارت کامل معاونت غذا و دارو بر روی تمام مراحل تهیه، تولید و توزیع مواد غذایی از مزرعه تا سفره، غذای سالم به دست مصرف کننده میرسد، نظارت وجود دارد.

محمود اعتباری، اضافه کرد: پایش فرآوردههای غذایی در تولید، عرضه و توزیع و تضمین اصالت کالاهای وارداتی بر عهده دانشگاه علوم پزشکی و معاونت غذا و دارو و معاونت بهداشتی است، و با این وجود گاهی بدلیل تراکم واردات کالا در گمرکات قبل از اینکه کالایی تاییدیه دریافت کند، برخی اقدام به توزیع آن می کنند، از این رو تا زمان صدور تاییدیه کالا اجازه مصرف به مصرفکننده داده نمیشود. پاسخ به استعلامات هر فرآورده غذای سالمی که قرار است تولید شود معاونت غذا و دارو بر آن نظارت داردو سایت استعلام اصالت به آدرس FDACRM می باشد که هر کالایی را در این سایت می توان نسبت به سلامت کالا اطمینان پیدا کرد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ادامه داد: همه مردم باید نسبت به فراورده دارویی مکمل یا غذایی ناظر باشند و نسبت به سلامت آن اطمینان حاصل کنند، زیرا برخی از متخلفان گاهی از شناسههای بهداشتی مصوب استفاده میکنند که مربوط به کالای تولیدی آنها نیست.
دکتر محمود اعتباری، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ،گفت: شعار امسال روز جهانی غذا «آب زندگی است آب غذا است» که هر سال در ۱۶ اکتبر مصادف با ۲۴ مهر برگزار میشود، و غذاهای صنعتی به جهت دارا بودن نشان سیب سلامت و مهر استاندارد و بالا بودن ایمنی غذا به مردم توصیه میشود چرا که تمام مراحل تولید آنها زیر نظر معاونت غذا و دارو دانشگاه انجام میشود.

دکتر محمود اعتباری، در ادامه افزود: آلودگی هوا و انتشار ریزگردها و تاثیر آن بر صنایع غذایی، در سلامت مواد غذائی بسیار اثر گذار است که در این خصوص برای صنایع غذایی استانداردها و تمهیدات بهداشتی و ارزیابی خطر داریم. همچنین نصب فیلترها در سالن های تولید دارو از ورود هوای آلوده جلوگیری می کند.

در پایان دکتر محمود اعتباری، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در پاسخ به سوال خبرنگار پایگاه خبری احوال نیوز، ضمن تبریک به جنابعالی و همکاران ، به مناسبت روز جهانی غذا و خدا قوت ، بفرمائید که بیشترین تخلف بیشتر در چه نوع مواد غذائی صورت می گیرد و چه برخوردی با متخلفین انجام می شود اظهار داشت: ۸۰۰ کارخانه و کارگاه تولیدی برای صدور پروانه بهداشتی فرآوردههای تولیدی مورد پایش قرار می گیرند. در تمام حوزه های ما تخلف وجود دارد، که می تواند آگاهانه باشد، یا در حوزه قاچاق و یا عدم رعایت استانداردهای مواد غذائی باشد، که از نظر ما قابل مصرف نیست، با آنها برخورد می شود.

دکتر محمود اعتباری، در ادامه افزود: فرد متخلف به مرجع قضائی معرفی می گردد، که انجام وظیفه ذاتی ماست.اما همه ی فراورده هایی که، آزمایش شد و مورد بررسی قرار گرفت، آن وقت اجازه مصرف را به مصرف کننده داده می شود. تضمین سلامت مواد غذایی بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور است.

ولی باید گفت: با وجود همه برنامهریزیها برای حفظ سلامت مردم، متخلفان و سودجویان از ما جلوتر هستند و بویژه در فضای مجازی بطور افسار گسیخته فعالیت می کنند که با هماهنگی پلیس فتا با آنها برخورد خواهد شد.
انتهای پیام/*