
دکتر پیام نجفی رئیس دانشگاه واحد اصفهان: پیشنهاد می کنم همه ی دانشگاه ها از طرح پویش که اصفهان پایه گذار آن می باشد استفاده کنند

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری احوال نیوز، دکتر پیام نجفی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان، واحد اصفهان،( خوراسگان ) ، روز دوشنبه سوم مهرماه ۱۴۰۰ در جمع اصحاب رسانه، به مناسبت ابتکار طرح پویش ( اشتغال همزمان با تحصیل )، به جهت رفع دغدغه ی مالی دانشجویان، و ارتباط پررنگ تر صنایع و دانشگاه، گفت: پیشنهاد می کنم همه ی دانشگاه ها از طرح پویش که اصفهان پایه گذار آن می باشد استفاده کنند وی در ادامه افزود: حدود سه هزار و ۵۰۰ دانشجوی این دانشگاه در سطح استان در طرح پویش ویژه اشتغال شرکت کردند که تاکنون حدود ۱۰ درصد از آنها استخدام شدهاند.

وی ادامه داد: طرح پویش، طرحی ملی است که با هدف کمک به رفع معضل اشتغال جوانان ارائه شده و از سال ۱۳۹۸ تاکنون در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در حال اجرا است.

دکتر پیام نجفی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان،گفت: اشتغال یکی از دغدغههای اصلی دانشجویان است، در طرح پویش ویژه اشتغال، دانشجویان همزمان با تحصیل، با صنعت ارتباط دارند و میتوانند از شرایط اشتغال برخوردار شوند. اجرای این طرح از سه سال گذشته در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان آغاز شده است، و در این طرح بدنبال این هستیم که دانشجویان در مقاطع مختلف، حین تحصیل وارد محیط کار مرتبط با رشته خود شوند.

وی با بیان اینکه در زمان حاضر دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) حدود پنج هزار و ۵۰۰ دانشجوی خارجی دارد، افزود: عمده این دانشجویان در زمان همهگیری ویروس کرونا جذب شدند. دکتر پیام نجفی، در رابطه با تعداد دانشجویان، دانشگاه آزاد اسلامی ، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان دارای ۲۸ واحد و مرکز با حدود ۸۲ هزار دانشجو می باشد که ۳۲ هزار و ۵۰۰ دانشجو در دانشگاه آزاد واحد اصفهان(خوراسگان) تحصیل میکنند.

دکتر پیام نجفی، گفت: اصفهان ظرفیت بسیاری برای جذب دانشجویان خارجی و توسعه گردشگری علمی و فرهنگی دارد، و تحصیل در دانشگاه های اصفهان، فرصت بسیار خوبی برای بسیاری از کشورهای آسیایی و منطقه است. در رابطه با تعداد دانشجویان خارجی این واحد دانشگاهی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) حدود پنج هزار و ۵۰۰ دانشجوی خارجی دارد، و عمده این دانشجویان در زمان همهگیری ویروس کرونا جذب شدند. و شهریه دانشجویان خارجی در قیاس با دانشجویان ایرانی از نظر ارزش ریالی، حدود ۲ برابر است.

دکتر پیام نجفی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان، ادامه داد: در این طرح، طرح پویش ( اشتغال همزمان با تحصیل )، قراردادی بین دانشگاه، و دانشجوی متقاضی و صنعت بسته می شود و دانشجو حین تحصیل در واحد صنعتی یا نهاد مربوطه نیز مشغول به کار شده و وجهی نیز به او پرداخت میشود، و این طرح با نهادهای مختلف مانند اتاق بازرگانی و صنایع ، ارتباط دارد. وی ادامه داد: اجرای این طرح علاوه بر برطرف کردن دغدغه اشتغال به ارتقای کیفیت آموزش نیز کمک بسیاری میکند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان، گفت: این طرح تاکنون برای رشتههای مختلف فنی و مهندسی، علوم پایه و علوم انسانی دیده شده است، و واحدهای صنعتی و خدماتی با کمبود نیروی انسانی در برخی از حوزه ها مواجه هستند، که با اجرای طرح پویش به رفع این مشکل نیز کمک خواهد شد. و اگر دانشجویان حین تحصیل وارد بازار کار شوند، بهتر میتوانند برای ایجاد شرکت های فناوری و دانش بنیان اقدام کنند و محصولات آنها به نیازهای جامعه نزدیکتر خواهد بود.

دکتر پیام نجفی، در ارتباط با اجباری نبودن ، طرح پویش گفت: گذراندن طرح پویش جزو واحدهای درسی اختیاری این دانشگاه است، و مدت زمان گذراندن این طرح ۲۴۰ ساعت است و دانشجویان می توانند در هشت ترم تحصیلی از آن استفاده کنند. وی ادامه داد: تاکنون سه هزار و ۵۰۰ دانشجو در واحدهای مختلف این دانشگاه در سطح استان برای شرکت در طرح پویش داوطلب شدهاند.

در پایان دکتر اکبر پیرستانی، معاون فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان ( خوراسگان )، در رابطه با سوال خبرنگار پایگاه خبری احوال نیوز، مبنی بر این که طرح پویش بیشتر مورد استقبال دانشجویان چه رشته هایی قرار گرفته است گفت: بیشتر به فراخور نیاز ها است و در رشته های صنعتی خیلی زیاد استقبال داشته است.

و همچنین در رشته های کشاورزی، هم استقبال خوبی داشته است. شرکت های خصوصی خیلی خوب با ما کار کرده اند، و شرکت ها از این ظرفیت ها خوب استفاده می کنند، و شرکت های متوسط از اساتید و دانشجویان، در این طرح خوب استفاده می کنند.

وی سپس در رابطه با سوال دیگر خبرنگار پایگاه خبری احوال نیوز، مبنی بر این که این طرح در پایان نامه های دانشجویان ، حمایت و یا هماهنگی وجود دارد، گفت: افراد صاحب نظر نظام موضوعات دانشگاه، در بحث علمی طراحی کرده اند و مشکلاتی که در صنعت وجود دارد، گرد هم آورده اند.

در نظام موضوعات اساتید می توانند در مقابل، فرضیه ها، و مشکلات در قبال پایان نامه ها اقدام کنند. و در موضوع پایان نامه ها ، این معظلات برطرف شده است. و در همین رابطه نعامل صنعت و دانشگاه را خیلی خوب اجرا کرده است.
انتهای پیام/*