نشست خبری با حضور معاون غذا و دارو / سامانه شکایات بر روی هر محصولی حک شده است با گزارش مردم تا نتیجه اعلام به شاکی همراه هستیم
ابتدا دکتر محمود اعتباری ، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اصفهان، در ارتباط با وظایف این معاونت گفت: وظایف این معاونت به این ترتیب است:
- هماهنگ نمودن فعالیت های معاونت غذا ودارو در حوزه غذا،دارو ،آزمایشگاه کنترل مواد غذائی ،آرایشی وبهداشتی با سازمان غذا ودارو و دانشگاه علوم پزشکی بالاخص در حوزه های معاونت های بهداشتی ،معاونت درمان براساس ضوابط ومقررات جاری
- انجام هماهنگی های بین بخشی با محوریت استانداری ،درحوزه های صنعت ،معدن ،تجارت ،جهاد کشاورزی ،سازمان تعزیرات حکومتی و فرماندهی نیروی انتظامی
- و هدایت فعالیت های مدیریت های معاونت شامل غذا ،دارو و آزمایشگاه کنترل مواد غذائی درراستای قوانین و ضوابط موجود باهدف رعایت حقوق استفاده کنندگان از خدمات این معاونت و آحاد جامعه می باشد. دکتر محمود اعتباری ادامه داد: استان اصفهان دارای رتبه سوم در بین تعداد واحدهای تولیدی بعد از تهران و البرز می باشد. بیشتر از ۵۰ در صد صادرات در استان اصفهان انجام می گیرد، که همه در کنترل و نظارت معاونت غذا و دارو می باشد.
- نظارت و کارشناسی و صدور مجوز واردات مواد اولیه کارخانجات داروئی مستقر در استان
- نظارت و کارشناسی و صدور مجوز شرکتهای توزیع کننده دارو در استان
- نظارت بر عملکرد، رسیدگی به شکایات و صدور پروانههای مربوط به داروخانههای خصوصی در سطح استان
- نظارت و پایش کمی و کیفی خدماترسانی داروئی در بیمارستان ها و برنامهریزی بهبود کیفیت این خدمات در راستای طرح تحول نظام سلامت
- ردیابی، پیگیری و پاسخگوئی به شهروندان در خصوص کمبودهای داروئی
- برنامهریزی، نظارت و توزیع داروهای مخدر طبق ضوابط و دستورالعملهای ابلاغی
- نظارتهای کیفی و کمی و سیاستگذاری در خصوص خدمات داروئی شهرستانهای تابعه بویژه تعاملات بخشهای خصوصی یا دولتی در این خصوص در قالب برون سپاری
- ساماندهی توزیع تجهیزات و ملزومات پزشکی مصرفی در سطح استان
- مشارکت در تدوین و بازنگری دستورالعملها، آییننامهها و ضوابط ذیربط با سازمان غذا و دارو
- همکاری با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در خصوص کالاهای سلامت محور
- همکاری با شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر بویژه در کمیتههای درمان اعتیاد
- اطلاعرسانی به شهروندان و مشارکت در فعالیتهای فرهنگی مرتبط با شرح وظایف. وی همجنین واحدهای زیر مجموعه این قسمت را به این شرح اعلام کردند: اداره مواد و داروهای تحت کنترل
- اداره فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل
- اداره امور داروخانه ها
- اداره فنی و نظارت (شامل واحدهای نظارت بر داروخانه ها، شرکت های پخش دارو و بیمارستان ها)
- واحد تامین و نظارت بر توزیع دارو
- واحد صدور پروانه ها
وی در ارتباط با عطاری های سطح شهر و شیر خشک نیز گفت: این واحد نظارت و پیگیری شیر خشک و همچنین نظارت و کنترل بر عطاری های سطح شهر که در سلامت شهروندان بسیار تاثیر دارد، نیز بر عهده دارد.
سپس دکترالهام جهانمرد، مدیر آزمایشگاه کنترل غذا و دارو، در ارتباط با وظایف و مسئولیت های مدیر آزمایشگاه غذا و دارو در این معاونت گفت: وظایف این واحد عبارتند از: آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و محصولات آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو استان اصفهان مرجع قانونی در زمینه انجام آزمون های شیمیایی و فیزیکی و میکربی و سم شناسی بر روی انواع محصولات غذایی آرایشی و بهداشتی بر اساس استانداردهای ملی ایران ،دستورالعمل ها و بخشنامه های وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو ،پروانه ساخت محصول و مراجع بین المللی از قبیل FCC وUSP،در حال فعالیت می باشد. این آزمایشگاه قابلیت اطمینان به نتایج و ردیابی دادههای آزمون را از طریق ارائه خدمات آزمایشگاهی با کیفیت و به کارگیری رویههای حرفهای مناسب و روشهای استاندارد ملی و بینالمللی و بر اساس الزامات استاندارد بینالمللی ISO/IEC 17025:2005را به مشتریان خود نشان میدهد.
آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی این معاونت دارای نیروی های متخصص کارشناسی و کارشناسی ارشد و Ph.Dدر رشته های میکروبیولوژی،صنایع غذایی،شیمی،پلیمر، ٰشیمی تجزیه،سم شناسی ،علوم تغذیه ،زیست شناسی و شیمی آلی ،که در طرحهای اجرایی ،آزمایشگاهی و تحقیقاتی مستقل یا مشترک با مراکز دانشگاهی و پژوهشی شرکت نموده اند ،می باشند.
بخشهای مختلف آزمایشگاه کنترل مواد غذایی ،آرایشی و بهداشتی این معاونت در چهار بخش اصلی شیمی مواد غذایی، میکروبیولوژی ، سم شناسی و آرایشی و بهداشتی بوده و اهم فعالیتهای انجام شده در این بخشها به شرح زیر میباشد:
- دریافت و پذیرش نمونه ، انجام آزمون و ارسال نتایج.
- آموزش مسئولین فنی واحدهای تولیدی.
- بازدید و ارزیابی از آزمایشگاه های همکار و مجاز.
- بازدید ، تایید و کنترل آزمایشگاه های واحدهای تولیدی
- نظارت بر آزمایشگاههای صنایع تولیدی استان (کنترل و رتبهبندی)
- برگزاری دورههای آموزشی برای کارشناسان (استانی و کشوری)
- تهیه و تدوین فرایندهای ارتقای کیفیت و برنامه استراتژیک آزمایشگاه
- تدوین دستورالعملهای کاری(SOP) روشهای کنترل وضوابط مربوط به کلیه فرآوردههای غذایی، آرایشی و بهداشتی
- رعایت الزامات فنی و مدیریتی استاندارد بینالمللی آزمایشگاهیISO/IEC 17025
- همکاری در اجرای طرحهای تحقیقاتی و تدوین مقالات علمی
- همکاری با «مرکز تحقیقات سلامت مواد غذایی وآشامیدنی» مستقر در معاونت غذا و دارو
- کنترل کیفیت مواد اولیه و فرآوردههای خوراکی،آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی تولید داخل کشور و وارداتی به کشور می باشد.
- بعد از آن دکتر عباس آزادبخت، رئیس اداره نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت محور، در ارتباط با این واحد گفت: از فعالیت های این کمیته پردازش اطلاعات نسخ پزشکان
- ارسال گزارشات تحلیل شده شاخص های داروئی پزشکان
- بررسی اصل نسخ پزشکان به صورت اتفاقی و هدفمند
- مکاتبه ویژه با پزشکان با توجه به نحوه تجویز دارو
- برگزاری جلسات آموزشی چهره به چهره برای پزشکان
- پایش و بازآموزی پزشکان آموزش دیده
- برگزاری سمینارهای فصلی بازآموزی تجویز منطقی دارو
- انجام طرح های پژوهشی به منظور یافتن راهکارهای مداخله ای
- ارتقا فرهنگ و آگاهی عمومی جامعه نسبت به مصرف منطقی دارو از طریق رسانه های جمعی، چاپ پوستر، پمفلت و متون آموزشی می باشد.